Lørdag 23.10.2021 - Uke 42

Samarbeidspartnere

Studentene ved Geotechnics and Geohazards-studiet ved NTNU bruker 51 timer per uke på studier. Andre studier ligger på under 30 timer per uke.


530x397 IMG 0580Geofagstudenter bruker i snitt 43 timer per uke på studier (inkludert betalt arbeid). Foto: Graham Gilbert

Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (Nokut) har for åttende gang kartlagt hva studenter synes om studiet de går på. Mer enn 60 000 studenter på andre og femte studieår ble tilbudt å si sin mening, og undersøkelsen er offentliggjort på Studiebarometeret.no.

Studiebarometeret har listet opp 19 geofaglige studieprogram i landet. Noen av programmene hadde for få respondenter under undersøkelsen, mens 14 av studieprogrammene ved de største universitetene er listet opp i tabellen under.

Studentene ble blant annet bedt om å svare på hvor mange timer i uken som brukes på studier, både de som var organisert av institusjonen og de som ble brukt på ikke-organisert studieinnsats. Betalt arbeid er inkludert i organiserte studier.

LES OGSÅ: Bergen på topp

Ut fra tabellen kan det leses at det er studentene ved masterstudiet Geotechnics and Geohazards ved NTNU som bruker mest tid i uken på studier, hele 50,7, hvorav 26,2 timer per uke var organisert av instituttet (inkludert betalt arbeid).

På andreplass følger masterstudiet ved Institutt for geovitenskap ved Universitetet i Bergen (UiB). Her rapporterte studentene at de brukte 50,4 timer per uke på studiene.

Tabellen viser at masterstudenter bruker mer tid på studiene enn bachelorstudenter. En gjennomsnittlig masterstudent setter av nærmere 9 timer mer per uke sammenliknet med en gjennomsnittlig bachelorstudent. 

Undersøkelsen gir ikke et fullstendig bilde av geofagstudiene i landet ettersom flere av studiene hadde for få respondenter. Relativt lave svarprosenter kan også være en feilkilde for studieprogrammene som er omtalt i denne artikkelen.

530x355 tabell tidTabellen viser hvor mange timer i uken studentene ved ulike studieprogram rapporterte at de brukte på studiene sine i 2021. Kilde: Nokut

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

200 ledige stillingerb

 

200 Fortell om din forskning


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: