Lørdag 23.10.2021 - Uke 42

Samarbeidspartnere

Geovitenskapstudier på bachelor- og masternivå ved Institutt for geovitenskap ved UiB er de to mest populære studiene innen geofag. Det viser studentundersøkelsen Studiebarometeret.


530x316 tabellTabellen viser hvor fornøyde geofagstudentene er med studieprogrammet sitt. Det var mulig å gi maksimalt 5 poeng. Kilde: Nokut

Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (Nokut) har for åttende gang kartlagt hva studenter synes om studiet de går på. Mer enn 60 000 studenter på andre og femte studieår ble tilbudt å si sin mening, og undersøkelsen er offentliggjort på Studiebarometeret.no (www.studiebarometeret.no).

Studiebarometeret har listet opp 19 geofaglige studieprogram i landet. Enkelte av programmene mangler tilstrekkelig data, men 12 er listet opp i tabellen over.

Studentene ble blant annet bedt om å svare på hvor fornøyde de alt i alt var («helhetsvurdering») med studieprogrammet de gikk på.

Ut ifra tabellen kan det leses at det er bachelor- og masterstudiene ved Institutt for geovitenskap ved Universitetet i Bergen (UiB) som scorer høyest, begge med 4,5 av 5 poeng.

Også bachelor i Geologi og geografi ved Institutt for geofag ved Universitetet i Oslo (UiO) og Petroleum Geosciences Engineering ved Universitetet i Stavanger (UiS) scorer høyt.

Den gjennomsnittlige scoren blant studieprogrammene er 4,1 av 5.

Undersøkelsen gir ikke et fullstendig bilde av geofagstudiene i landet ettersom flere av studiene hadde for få respondenter. Relativt lave svarprosenter kan også være en feilkilde for studieprogrammene som er omtalt i denne artikkelen.

530x326 RealfagbyggetGeofagstudenter i Bergen er fornøyde med studiet de går på, både master- og bachelorstudiene scorer høyt. Her fra Realfagbygget. Foto: Ronny Setså

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

200 ledige stillingerb

 

200 Fortell om din forskning


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: