Lørdag 23.10.2021 - Uke 42

Samarbeidspartnere

 Geomatikk ved NMBU og geovitenskap ved UiB er de mest populære master- og bachelorstudiene innen geofag. Det viser studentundersøkelsen Studiebarometeret.


530x326 RealfagbyggetGeofagstudenter i Bergen er fornøyde med studiet de går på, både master- og bachelorstudiene scorer høyt. Her fra Realfagbygget. Foto: Ronny Setså

Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (Nokut) har for syvende gang kartlagt hva studenter synes om studiet de går på. Mer enn 60 000 studenter på andre og femte studieår ble tilbudt å si sin mening, og undersøkelsen er offentliggjort på Studiebarometeret.no.

Studiebarometeret har listet opp 19 geofaglige studieprogram i landet. To av programmene manglet tilstrekkelig data, mens 17 er listet opp i tabellen under.

Studentene ble blant annet bedt om å svare på hvor fornøyde de alt i alt var («helhetsvurdering») med studieprogrammet de gikk på.

Ut ifra tabellen kan det leses at det er Geomatikk – master ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet på Ås som scoret høyest med 4,6 av 5 mulige poeng.

Deretter følger Petroleum Geosciences Engineering ved UiS, Masterprogram i geovitenskap (UiB) og Bachelor i geovitenskap (UiB) med 4,5 av 5 mulige poeng.

Medianscoren var 4,3 poeng. Snittet for masterstudiene var 4,3, og snittet for bachelorstudiene 4,1.

530x316 tabellTabellen viser hvor fornøyde geofagstudentene er med studieprogrammet sitt. Det var mulig å gi maksimalt 5 poeng. Kilde: Nokut

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

200 ledige stillingerb

 

200 Fortell om din forskning


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: