Petroleumsstudentene på masternivå ved Universitetet i Stavanger bruker hele 71 timer i uken på studier. Snittet for masterstudenter ved geofagstudier er 49 timer.
Petroleumsingeniørstudentene på masternivå ved Universitetet i Stavanger rapporterer at de bruker hele 71 timer i uken på studier. Foto: Universitetet i Stavanger
Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (Nokut) har for sjette gang kartlagt hva studenter synes om studiet de går på. Mer enn 60 000 studenter på andre og femte studieår ble tilbudt å si sin mening, og undersøkelsen er offentliggjort på Studiebarometeret.no.
Studiebarometeret har listet opp 19 geofaglige studieprogram i landet. Noen av programmene hadde for få respondenter under undersøkelsen, mens 13 av studieprogrammene ved de største universitetene er listet opp i tabellen under.
Kilde: Nokut
Studentene ble blant annet bedt om å svare på hvor mange timer i uken som brukes på studier, både de som var organisert av institusjonen og de som ble brukt på ikke-organisert studieinnsats. Betalt arbeid er inkludert i organiserte studier i tabellen.
Ut i fra tabellen kan det leses at det er studentene ved studiet Petroleum geosciences engineering ved Universitetet i Stavanger som har benyttet flest timer i uken på studier, hele 70,8, hvorav 26,5 timer per uke var organisert av instituttet (inkludert betalt arbeid).
På andreplass følger masterstudiet ved Institutt for geofag ved Universitetet i Oslo. Her rapporterte studentene at de brukte 52,9 timer i uken på studier, hvorav 19,2 timer var i regi av instituttet (inkludert betalt arbeid).
Tabellen viser at masterstudenter bruker mer tid på studiene enn bachelorstudenter. En gjennomsnittlig masterstudent setter av om lag 13 timer mer per uke sammenliknet med en gjennomsnittlig bachelorstudent.
Forskjellen mellom de som bruker mest og minst tid på studiene er hele 43,4 timer per uke.
LES OGSÅ: Mest fornøyde i Bergen
Undersøkelsen gir ikke et fullstendig bilde av geofagstudiene i landet ettersom flere av studiene hadde for få respondenter. Relativt lave svarprosenter kan også være en feilkilde for studieprogrammene som er omtalt i denne artikkelen.