Mandag 29.11.2021 - Uke 48

Samarbeidspartnere

Bachelor- og masterstudenter ved Institutt for geovitenskap ved Universitetet i Bergen er mest fornøyde med studiet sitt. Det viser studentundersøkelsen Studiebarometeret.


530x326 RealfagbyggetGeofagstudenter i Bergen er mest fornøyde med studiet de går på. Her fra Realfagbygget. Foto: Ronny Setså

Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (Nokut) har for sjette gang kartlagt hva studenter synes om studiet de går på. Mer enn 60 000 studenter på andre og femte studieår ble tilbudt å si sin mening, og undersøkelsen er offentliggjort på Studiebarometeret.no.

Studiebarometeret har listet opp 19 geofaglige studieprogram i landet. Noen av programmene hadde for få respondenter under undersøkelsen, mens 13 av studieprogrammene ved de største universitetene er listet opp i tabellen under.

530x324 vurdering oppdatertKilde: Nokut

Studentene ble blant annet bedt om å svare på hvor fornøyde de alt i alt var med studieprogrammet de gikk på.

Ut ifra tabellen kan det leses at det er ved to studier studentene er mest fornøyd; bachelor- og masterstudiene ved Institutt for geovitenskap ved Universitetet i Bergen. Begge fikk en score på 4,5 av 5 mulige poeng.

Nær halvparten av studiene fikk under fire poeng.

Gjennomsnittet for bachelor- og masterstudiene i tabellen er henholdsvis 3,7 og 4,1 poeng.

Undersøkelsen gir ikke et fullstendig bilde av geofagstudiene i landet ettersom flere av studiene hadde for få respondenter. Relativt lave svarprosenter kan også være en feilkilde for studieprogrammene som er omtalt i denne artikkelen.

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

200 ledige stillingerb

 

200 Fortell om din forskning


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: