Torsdag 24.9.2020 - Uke 39
logo   144 000 besøkende i 2019

Samarbeidspartnere

Antall førstevalgsøkere til geofaglige studier i Norge har falt i en årrekke. Men årets søkertall viser at fallet stagnerer.


Samordna NEDGANGEN FORTSETTER: Antall førstevalgsøkere til geofagstudier fortsetter å falle. Klikk for større bilde.

Samordna opptak slapp torsdag tallene for hvor mange som har søkt seg til høyere utdanning i Norge. Siden 2013 har antall søkere til de største studiene innen geofag stupt, men i år var nedgangen langt mindre enn tidligere år.

Antall førstevalgsøkere til geofagstudier blant de største universitetene har i snitt sunket med om lag 11 prosent siden 2016. Siden 2015 er nedgangen på ca. 46 prosent.

Det var geofagstudiene ved Universitetet i Oslo (UiO) som i år fikk flest førstevalgsøkere (inkluderer både Geologi og geografi, samt den nyopprettede linjen Geofysikk og klima). 87 personer søkte seg dit, noe som tilsvarer en oppgang på 19 prosent siden i fjor, men en nedgang på 24 prosent siden 2015.  

På en god andreplass følger Geologi ved NTNU med sine 63 førstevalgsøkere. Det er en marginal økning på 3 prosent siden i fjor, men en nedgang på 36 prosent siden 2015.

Det tredje mest populære studiet er Geovitenskap retning geologi ved Universitetet i Bergen (UiB), tett etterfulgt av Tekniske geofag ved NTNU, med henholdsvis 46 og 45 søkere.

Størst prosentuell økning i antall søkere fikk Petroleumsgeologi ved Universitetet i Stavanger (UiS). Størst prosentuell nedgang finner vi ved studiet Geovitenskap retning geologi ved Universitetet i Bergen (UiB).

Studiet Geologi og geofare som tidligere lå under Høgskulen i Sogn og Fjordane (HiSF) fortsetter i år ved nye Høgskulen på Vestlandet. Nedgangen i antall søkere siden i fjor er 21 prosent.

21 personer hadde Geologi ved UiT - Norges arktiske universitet som førstevalg. Det tilsvarer en nedgang på 32 prosent siden i fjor og 55 prosent siden 2015.

En rekke studier knyttet til geografi og geomatikk viser en økning i antall søkere i forhold til tidligere år.

Alle tallene finner du på Samordna opptak

Graf

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 Koffeinkø


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: