Torsdag 16.7.2020 - Uke 29
logo   144 000 besøkende i 2019

Samarbeidspartnere

Bachelorstudentene ved Institutt for geovitenskap og Geofysisk Institutt ved Universitetet i Bergen er mest fornøyde med studieprogrammet de går på. Det viser studieundersøkelsen Studiebarometeret.


530x326 RealfagbyggetBachelorstudentene ved Institutt for geovitenskap og Geofysisk Institutt ved Universitetet i Bergen var mest fornøyde med studieprogrammet sitt i 2014. De ga 4,6 av 5 mulige poeng. Foto: Ronny Setså

Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (Nokut) har for fjerde gang kartlagt hva studenter synes om studiet de går på. 64 000 studenter på andre og femte studieår ble best om å si sin mening, og undersøkelsen er offentliggjort på Studiebarometeret.no.

Studiebarometeret har listet opp 18 geofaglige studieprogram i landet. Noen av programmene hadde for få respondenter under undersøkelsen, mens 12 av studieprogrammene ved de største universitetene er listet opp i tabellen under.

Studentene ble blant annet bedt om å svare på hvor fornøyde de alt i alt var med studieprogrammet de gikk på. For enkelte av studieprogrammene er tallene for 2015 og 2016 slått sammen på grunn av få respondenter.

530x344 vurderingTabellen viser hvor fornøyde geofagstudentene er med studieprogrammet sitt. Det var mulig å gi maksimalt 5 poeng. Kilde: Nokut

Ut ifra tabellen kan det leses at det er studentene ved bachelorstudiene ved Institutt for geovitenskap og Geofysisk Institutt ved Universitetet i Bergen (UiB) som er mest fornøyde med studieprogrammet de går på, begge med en score på 4,6 av 5 mulige poeng.

Dette følges så opp med masterstudentene ved Institutt for geovitenskap ved UiB som ga 4,4 poeng.

Masterstudentene ved Petroleum Geosciences Engineering ved Universitetet i Stavanger ga en score på 4,2 poeng.

Gjennomsnittet for bachelor- og masterstudiene i tabellen er henholdsvis 4,1 og 4,0 poeng.

Undersøkelsen gir ikke et fullstendig bilde av geofagstudiene i landet ettersom flere av studiene hadde for få respondenter. Relativt lave svarprosenter kan også være en feilkilde for studieprogrammene som er omtalt i denne artikkelen.

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 0820


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: