Onsdag 28.10.2020 - Uke 44
logo   144 000 besøkende i 2019

Samarbeidspartnere

Henrik Svensen, seniorforsker ved PGP, Universitetet i Oslo, holdt foredrag under Alfred Wegener-seminaret 8. februar. Tittelen hans var "Da Afrika og Sør-Amerika skilte lag: Alexander du Toit og kartleggingen av kontinentene".

Sammendrag

Formen på Afrikas og Sør-Amerikas kystlinjer er lenge blitt tolket som et tegn på at de to kontinentene har hengt sammen. Den Sørafrikanske geologen Alexander du Toit (1878-1948) var spesialist på geologien i Karoo-bassenget i Sør-Afrika, og hadde kartlagt både sedimenter og vulkanske bergarter. Du Toit ble tidlig inspirert av Alfred Wegener, og publiserte i 1921 sin egen variant av kontinentaldriftteorien.

I 1923 fikk han et stipend fra Carnegie Institution i Washington, USA, for å sammenligne geologien på hver side av det sørlige Atlanterhavet. I dette foredraget følger vi Du Toit til Sør-Amerika, undersøker konklusjonene hans og mottakelsen arbeidet hans fikk.

Foredrag i power point

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 Ikke veldig spesifikt


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: