Søndag 1.11.2020 - Uke 44
logo   144 000 besøkende i 2019

Samarbeidspartnere

Professor Martin Landrø ved NTNU ble tildelt Oljedirektoratets IOR-pris for sitt arbeid innen 4D-seismikk.


425x370 Utdeling2Oljedirektør Bente Nyland overrakte prisen til Martin Landrø under ONS-konferansen i Stavanger tirsdag. Foto: Oljedirektoratet

Professor Martin Landrø ved Institutt for petroleumsteknologi og anvendt geofysikk ved NTNU ble tirsdag tildelt Oljedirektoratets IOR-pris for 2014 under Stavanger-konferansen Offshore Northern Seas (ONS).

- Å bli tildelt ODs IOR-pris er stor stas. Jeg var helt uforberedt da oljedirektør Bente Nyland ringte, sier Martin Landrø.

- Jeg har mottatt flere akademiske priser tidligere. IOR-prisen er, slik jeg oppfatter den, i en annen kategori – den hedrer det praktiske og nyttige ved forskningen.

Landrø er godt anerkjent både nasjonalt og internasjonalt for sitt arbeid innen utviklingen av 4D-seismikk. 4D-seismikk går kort fortalt ut på å sammenlikne endringer i et reservoar basert på repeterte 3D seismiske undersøkelser.

LES OGSÅ: Gull til Norge

- Landrø har uten tvil vært ledende i denne utviklingen. Blant annet var han en av pionerene bak bruk av 4D-seismikk på Gullfaksfeltet i Nordsjøen. Han har også bidratt til at teknologien er blitt tatt i bruk på mange andre felt på norsk sokkel, sier oljedirektør Bente Nyland.

Statoil anslår at bruken av 4D-seismikk på Gullfaksfeltet har gitt en verdiskaping på seks milliarder kroner. Verdiskapingen som følge av 4D-seismikk er anslått til å være mer enn 22 milliarder kroner de siste 10 årene.

Les hele saken på Oljedirektoratets nettsider

IOR-prisen

IOR-prisen skal være en anerkjennelse for kreativitet, standhaftighet og risikovilje når det gjelder å ta i bruk metoder og teknologi som kan øke utvinningen utover det som kan forventes med eksisterende planer og metoder.

 

ODs IOR-pris ble tildelt første gang i 1998. IOR-prisen er delt ut hvert år siden unntatt i 2002 og i 2008, da Oljedirektoratet ikke fant noen verdige kandidater.

 

Tildelingsvilkår

 

Prisen tildeles utvinningstillatelser, selskap, prosjekt eller enkeltpersoner som gjennom nyskapende arbeid har bidratt til økt oljeutvinning på norsk sokkel.

 

Prisen deles ut for tiltak der det er vist stort mot gjennom:

    - implementering av ny teknologi
    - anvendelse av etablert teknologi på en ny måte
    - nyskapende arbeidsmetoder/-prosesser
    - betydelig satsing på å realisere verdipotensialet i økt utvinning

 

Prisen deles ut til tiltak der beslutning om gjennomføring er foretatt


Prisen deles ut dersom det finnes verdige kandidater

 

Kilde: npd.no

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 Ikke veldig spesifikt


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: