Onsdag 28.10.2020 - Uke 44
logo   144 000 besøkende i 2019

Samarbeidspartnere

NTNU har ansatt en ny professor II innen kunstig intelligens og maskinlæring for å styrke satsingen på digitaliseringsprosjektene i BRU21.


530x397 Pavlov og TyukinAlexey Pavlov og Ivan Tyukin er henholdsvis professor i petroleumskybernetikk og professor II innen kunstig intelligens og maskinlæring ved Institutt for geovitenskap og petroleum ved NTNU. Foto: IGP, NTNU

Ivan Tyukin blir ny professor II innen kunstig intelligens (AI) og maskinlæring (ML) og vil ta del i flere av prosjektene under BRU21-paraplyen.

BRU21 (Better Resource Utilization in the 21st century) er NTNUs forskningsstrategi for å hjelpe petroleumsbransjen med utfordringene de møter I fremtiden. BRU21 er inndelt i seks områder, hvorav digitalisering utgjør én av disse.

Ifølge Alexey Pavlov, professor i petroleumskybernetikk ved Institutt for geovitenskap og petroleum, er digitalisering utpekt som det området som scorer høyest med hensyn på nødvendighet og som er mest tidskritisk.

Tyukin vil, samme med sine kolleger i BRU21, utvikle nye AI- og ML-metoder for anvendelse i petroleumsindustrien.

- Vi ser en betydelig interesse fra petroleumsindustrien for teknologi for kunstig intelligens. Denne interessen tilsvarer hele verdikjeden, fra leting til produksjon, sier Pavlov i en sak på instituttets nettsider.

- Ivan Tyukin har jobbet med maskinlæring og kunstig intelligens siden 2001, og utviklet både teori og applikasjoner for bilindustri, elektronikk og sikkerhetsindustri. Hans erfaring og ekspertise er en sterk ressurs for BRU21 for å imøtekomme bransjens behov og utvikle "blue sky" -teknologier. Med denne stillingen planlegger vi også å utvide BRU21s internasjonale nettverket til å også inkludere det sterke AI-/ML-miljøet ved Leicester University i Storbritannia.

I digitaliseringsprogrammets offisielle formål heter det at deltakerne skal utvikle nye metoder og teknologier innen digitalisering og automatisering, samt utdanne tverrfaglige spesialister innen de relevante områdene for å øke effektiviteten, sikkerheten og miljøhensynet innen alle operasjoner innen olje og gass.

BRU21 er et samarbeid mellom syv institutter fra fire fakulteter ved NTNU og ni oljeselskaper og leverandører. Frem til (minst) 2024 skal forskningsstrategien bidra til bedre utnyttelse av petroleumsressursene og løsninger for lavere klimagassutslipp.

Les mer om NTNUs satsing på digitalisering gjennom BRU21 her:
Digital satsing for norsk sokkel
Digitalisering inn i petroleumsutdanningen

DigEx 2020


Konferansen DigEx 2020 - The Digital Subsurface arrangeres i Oslo 28. og 29. januar.


Frem til 20. desember kan du sikre deg early bird-tilbud på billettene.

 

Program
Registrering

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 Ikke veldig spesifikt


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: