Onsdag 28.10.2020 - Uke 44
logo   144 000 besøkende i 2019

Samarbeidspartnere

Lundin-opererte Edvard Grieg er den første plattformen på norsk sokkel der produksjonsdata deles med partnerne via skyen.


530x291 Lundin EdvardGriegProduksjonsdata fra Edvard Grieg-plattformen deles i sanntid med partnerne i feltet. Foto: Lundin Norway

Tidligere i høst ble Edvard Grieg den først plattformen på norsk sokkel der produksjonsdata fritt ble delt med partnerne i sanntid.

- Vi ønsker å ta en lederrolle når det kommer til åpenhet på norsk sokkel. Vi tror at tett samarbeid og å dele sanntidsdata mellom partnere, vil bidra til å optimalisere driften og styrke vår konkurransekraft som selskap, og på sikt også konkurransekraften til norsk sokkel, sier Kristin Færøvik, administrerende direktør i Lundin Norway, i en sak på Lundins nettsider.

Gjennom skytjenesten blir data fra såkalte masterdatasystemer samlet. Eksempler kan være produksjonsdata som endringer i trykk, temperatur og strømningsrater. Dataene sammenstilles med vedlikeholdshistorikk og dokumenter fra Lundins dokumentbehandlingssystem.

Ifølge Lundin kan det også på sikt knyttes inn flere typer informasjon som for eksempel hendelser fra HMS-systemet.

– Brukervennligheten for de ulike mastersystemene har vært variabel og tidvis ganske tungvint. Dokumentsystemene har for eksempel fungert godt for lagring og versjonskontroll på dokumenter, men det har vært vanskelig og tidkrevende å finne frem dokumenter, sier Kari Nielsen, driftsdirektør i Lundin Norway.

Nå blir denne informasjonen automatisk hentet ut og sammenstilt med resten av informasjonen man ønsker fra systemene.

- Det er lite optimalt for brukeren å måtte forholde seg til mange ulike systemer når de skal hente informasjon om for eksempel en pumpe offshore. Nå samler det nye systemet all denne informasjonen, slik at vi kun trenger å lete ett sted.

Lundin er også i dialog med utstyrsleverandører rundt deling av data knyttet til utstyret de har levert til Edvard Grieg.

Les hele saken på Lundins nettsider

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 Ikke veldig spesifikt


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: