Torsdag 28.5.2020 - Uke 22
logo   144 000 besøkende i 2019

Samarbeidspartnere

Forskningsrådets PETROMAKS2-program lyser ut 30 millioner kroner til grensesprengende ideer innen petroleumssektoren.


530x397 Troll A PlatformPETROMAKS2 ønsker grensesprengende ideer for økt utvinning og lavere kostnader og klimagassutslipp. På bildet ser vi Troll A-plattformen. Foto: Wikimedia Commons

Forskningsrådets Stort program for petroleumsforskning (PETROMAKS2) lyser ut 30 millioner kroner til «radikale» ideer innen petroleumssektoren med instituttene som målgruppe.

Malme- Vi er på utkikk etter ideer til forskning på totalt uprøvd teknologi. Ideer som er så radikale at forskerne kanskje ikke tør å søke om midler til dem i ordinære søknadsrunder, sier Tarjei Nødtvedt Malme, programkoordinator for PETROMAKS2 i en sak på forskningsradet.no.

Ifølge programnettsidene vil større risiko tillates i søknadene, og instituttene trenger ikke å forholde seg til forskerutdanning eller industrisamarbeid.

Det som vektlegges er ideer med potensial for å øke fortjeneste og/eller redusere kostnader og klimagassutslipp.

Foto: Norges forskningsråd

- Her er det kun den radikale ideens potensiale som teller. Derfor er det viktig at søkerne prøver å se fremover og skisserer hva ideen kan utløse av verdier og muligheter. Samtidig må man vise at man er klar over risikoelementene i prosjektet, fortsetter Malme.

Fristen for å sende inn en søknad er 14. februar, men det er i denne omgang lagt opp til en totrinns utlysning der en først sender inn en skisse som PETROMAKS2 gir tilbakemelding på. Fristen for innsending av skissen er 27. oktober.

PETROMAKS2 støtter petroleumsrelatert forskning og utvikling og skal bidra til økt verdiskapning for samfunnet ved at norsk petroleumsressurser utvikles og utnyttes optimalt innen miljømessig forsvarlige rammer.

Programmet mottok nylig 126 søknader i forbindelse med to utlysninger med søknadsfrist 6. september. Det totale beløpet på søknadene var 1,29 milliarder kroner. Vedtak om hvem som får støtte, offentliggjøres 15. desember.

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 0620


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: