Torsdag 23.9.2021 - Uke 38

Samarbeidspartnere

Institutt for geovitenskap og petroleum ved NTNU rangeres som 20. beste studiested innen petroleumsfag globalt i en ny kåring.


530x404 TjålandInstituttleder Egil Tjåland er godt fornøyd med kåringen. Foto: Ronny Setså

Det britisk-amerikanske tidsskriftet CEOWorld Magazine har kåret verdens beste universiteter innen olje, gass og petroleumsingeniørvitenskap globalt for 2017.

På 20. plass finner vi NTNU og Institutt for geovitenskap og petroleum (IGP).

- Det er veldig hyggelig å komme så høyt på listen. Dette tror jeg er et resultat av instituttets systematiske og langsiktige satsing på høy kvalitet innen forskning og utdanning, sier instituttleder Egil Tjåland.

Kåringen er basert på spørreundersøkelser og annen informasjon der hele 85 000 personer har deltatt. Poengene er basert på seks datapunkter for kvalitet:  

  • Akademisk rykte
  • Opptakskrav
  • Fremtidig mulighet for jobb
  • Tilbakemeldinger fra arbeidsgivere
  • Spesialisering
  • Globalt rykte og innflytelse

På denne rangeringen kunne universitetene score opptil 100 poeng, hvorav IGP fikk 92,8.

- Siden 1993 har vi hatt internasjonale 2-årige masterprogram innen petroleumsteknologi og petroleumsgeofag. Mange av de internasjonale avgangsstudentene har fortsatt videre med doktorgradsstudier, noe som videre har bidratt til økt kvalitet innen forskning ved instituttet, fortsetter Tjåland.

530x400 listeNTNU ligger på 20. plass i en ny kåring over de beste petroleumsuniversitetene globalt. Illustrasjon: CEOWorld

Av de 35 universitetene som nådde opp på tidsskriftets toppliste, er 15 amerikanske, seks britiske og fire kinesiske. Norge har to universiteter på listen; Universitetet i Stavanger kom på 30. plass med 86,8 poeng.

- Jeg tror IGP har lyktes med å holde fast på en visjon om å alltid streve etter å løse bransjens forskningsutfordringer samtidig som vi gir oppdatert og relevant undervisning. Denne kåringen motiverer oss til å fortsatt være et attraktivt institutt internasjonalt, avslutter Egil Tjåland.

Se hele listen over de beste petroleumsuniversitetene her

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

200 ledige stillingerb

 

200 Fortell om din forskning


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: