Torsdag 29.7.2021 - Uke 30

Samarbeidspartnere

Norsk Oljemuseum har startet en prosess for å ha en ny geofaglig utstilling klar en gang i 2017.


530x351 Anja FremoAnja Fremo er utstillings- og formidlingsleder ved Norsk Oljemuseum. Nå planlegger hun en ny geologiustilling. Foto: Halfdan Carstens

- Kan vi lage et reservoar?

Ideene florerte da 11 iderike geologer var samlet til workshop i Norsk Oljemuseum tidlig i januar. For nå skal det bli ny utstilling.

- Vi er i gang, forteller Anja Fremo, utstillings- og formidlingsleder ved Norsk Oljemuseum, og sikter til en ny utstilling som skal gi den geofaglige bakgrunnen for at vi har olje og gass på norsk sokkel.

I workshopen med geologer fra Oljedirektoratet, oljeselskapene, universitetene og Norsk Geologisk Forening var hensikten var å lete fram ideer til hvordan historien kan fortelles.

- Vi inviterte til idemyldring, og neste steg er å bearbeide ideene, sier Fremo.

I dag er utstillingen dominert av utviklingen på norsk sokkel gjennom geologisk tid, noe som i for seg er interessant nok, men det er ikke sikkert dette appellerer til verken allmennheten eller til alle skoleelevene som kommer på besøk.

I tillegg kommer at den teknologiske utviklingen på de drøyt 15 årene som har gått siden museet åpnet har vært enorm. Noe som gir helt andre muligheter til moderne fremstilling.

- Målgruppen ble også diskutert, men som museum må vi henvende oss til andre enn fagfolkene, og vi pleier å si at utstillingen må kunne forstås av en oppvakt tolvåring.

Når museet har blitt enig med seg selv om hva utstillingen skal handle om, vil profesjonelle firmaer bli bedt om å gi anbud på de fortellertekniske grepene.

- Målet er å presentere en ny utstilling i 2017, sier Anja Fremo.

Og hvis noen kreative geologer har gode ideer, er de hjertelig velkommen til å ta kontakt med museet.


Denne saken ble først publisert i GEO 01/16.

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

 

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 Om 20 år


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: