Fredag 27.11.2020 - Uke 48
logo   144 000 besøkende i 2019

Samarbeidspartnere

PETROMAKS 2 bevilger 249 millioner kroner til 25 prosjekter. Et av disse prosjektene ledes av NGU som skal drive petroleumsforskning i Norskehavet og Barentshavet.


530x354 skorpeKarbonatskorper gir forskerne innsikt i tidligere tiders lekkasjer av metan fra havbunnen. Innfelt er Jochen Knies, en av initiativtakerne bak NORCRUST. Foto: Gudmund Løvø

17. desember meddelte Norges forskningsråd at PETROMAKS 2-programmet har bevilget midler til 25 prosjekter innen petroleumsforskning. Det totale beløpet er på 249 millioner kroner.

Blant prosjektene som får støtte finner vi NORCRUST – Norwegian margin fluid systems and methane-derived carbonate crusts – Recent advances in service of petroleum exploration som ledes av Norges geologiske undersøkelse (NGU).

NORCRUST har som formål å studere naturlige lekkasjer av hydrokarboner i Norskehavet og Barentshavet med nye, innovative metoder der målet er å øke suksessraten for funn av nye forekomster av hydrokarboner.

Prosjektet skal samarbeide med verdens ledende forskningsinstitusjoner og vil ha tilgang til laboratorier i verdensklasse.

Det er NGU-forskerne Terje Thorsnes, Jochen Knies og Aivo Lepland som har tatt initiativet til dette prosjektet.

Prosjektpartnerne er Senter for arktisk gasshydrat, miljø og klima (CAGE), Statoil ASA, Lundin Petroleum og ENI Norge.

NORCRUST har et budsjett på ca. 36 millioner kroner, og starter våren 2016. Prosjektet har en varighet på fire år.

Les mer på NGU sine nettsider

 

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 En tydelig trend


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: