Torsdag 1.10.2020 - Uke 40
logo   144 000 besøkende i 2019

Samarbeidspartnere

Oljedirektoratet har revidert de tidligere utgitte atlasene for CO2-lagring på norsk sokkel og samlet de i én, oppdatert utgave.


530x408 atlasSamleatlaset gir informasjon om alle potensielle reservoarer for lagring av CO2 på norsk sokkel. Illustrasjon: Oljedirektoratet

Oljedirektoratet publiserte 20. mai et samleatlas over potensielle CO2-reservoarer på norsk sokkel.

Informasjonen fra de tre atlasene, som dekker henholdsvis den norske delen av Nordsjøen, Norskehavet og Barentshavet, er oppdatert og inneholder dessuten en utvidet beskrivelse av metodikken som ligger bak kartleggingen.

LES OGSÅ: 5,5 milliarder tonn kan lagres i Norskehavet
LES OGSÅ: 7,2 milliarder tonn CO2 kan lagres i Barentshavet

- Vi har hatt et stort tilfang av data, og brakt med oss mer enn 40 års erfaringer fra petroleumsaktiviteten og kunnskap fra flere FoU-prosjekter inn i dette arbeidet, kommenterer Oljedirektoratets prosjektleder Eva Halland.

530x373 metodikkSamleatlaset har blitt oppdatert og inneholder en utvidet beskrivelse av metodikken som ligger bak kartleggingen. Illustrasjon: Oljedirektoratet

Kartleggingen har fokusert på saline (saltvannholdige) reservoarer og andre strukturer i undergrunnen, blant annet nedstengte olje- og gassfelt. Oljedirektoratet har vurdert lagringspotensialet basert på kunnskap om reservoaregenskaper, forseglingsbergarter, migrasjonsruter, lagringskapasitet og overvåkingsmetoder.

Oljedirektoratet ga ut det første atlaset i desember 2011, og har frem til nå identifisert mulige lagre for CO2 som til sammen kan holde mer enn 80 milliarder tonn av klimagassen.

Samleatlaset kan du laste ned gratis her

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 Koffeinkø


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: