Mandag 29.11.2021 - Uke 48

Samarbeidspartnere

Kristin Jordal tildeles SINTEFs pris for fremragende forskning 2020.


530x438 Kristin JordalSeniorforsker Kristin Jordal ved SINTEF Energi har bidratt betydelig med forskning og utvikling innen CCS. Foto: Thor Nielsen / SINTEF

Seniorforsker ved SINTEF Energi Kristin Jordal tildeles SINTEFs pris for fremragende forskning 2020 for sitt arbeid over tid med forskning og utvikling i prosjekter tilknyttet CO2-håndtering (CCS).

Jordal har 43 internasjonale publikasjoner, hvorav 19 som førsteforfatter. Hun har deltatt i en lang rekke prosjekter knyttet til blant annet fangst og lagring av CO2, hydrogen og biomasse.

Juryen skriver blant annet følgende i sin begrunnelse:

Forskningen er godt dokumentert gjennom en stor prosjektportefølje. Den har samfunnsmessig og internasjonal betydning og gir et viktig bidrag til realiseringen av det grønne skiftet.

SINTEFs prosjektportefølje på rundt 200 MNOK/år innen CCS ligger til grunn for den betydelige holdningsendringen blant industriaktører og politikere vi i dag ser knyttet til CCS og hydrogen som bidragsytere til et karbonnøytralt samfunn i 2050.

Ingen person i SINTEF eller utenfor kan skape denne endringen alene, men det er helt klart at Jordals bidrag de siste 20 årene har vært, og er, av svært stor betydning.

Jordal er maskiningeniør med master- og doktorgrad fra Lunds Tekniska Högskola. Etter to år som postdoktor ved NTNU, tilbrakte hun ett år som seniorforsker i Vattenfall, før hun i 2004 startet som forsker ved SINTEF.

Prisen er på kr. 150 000.

Les hele saken på sintef.no

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

200 ledige stillingerb

 

200 Fortell om din forskning


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: