Tirsdag 20.10.2020 - Uke 43
logo   144 000 besøkende i 2019

Samarbeidspartnere

Synopsis for ny spalte

Fullt navn: "Dette visste du ikke om..."

Hver måned blir en norsk geoviter invitert til å skrive en kort artikkel om fagfeltet sitt.

Som tittelen tilsier, handler ikke denne spalten om å fortelle utfyllende om forskningen eller virket sitt, men presentere et interessant eller nyttig utdrag som ikke er allment kjent ("fun facts"/ "interesting facts"). Det er altså viktig å ikke gape over for mye, men fokusere på ett konkret faktum.

Lengden på artikkelen bør være 200 - 400 ord (denne teksten er ca. 300 ord). Det er viktig med et godt bilde eller en illustrasjon, og målgruppen er allmennheten. Fagord og -uttrykk bør dermed unngås eller forklares. Språket er norsk, men vi kan være behjelpelig med oversettelse av teksten.

Tittelen på artikkelen skal alltid være "Dette visste du ikke om..." og "..." fylles ut med ett til flere generiske ord.

Den som har skrevet en artikkel utfordrer en valgfri person (må være geoviter) til å skrive neste måneds artikkel.

Hensikten med spalten er todelt; internt er målet å få nye bidragsytere til geoforskning.no. Eksternt er målet å spre geofaglig kunnskap til våre lesere i en populærvitenskapelig form.

Første bidragsyter bør være et kjent navn.


Noen diskusjonspunkter:

Frekvens. Månedlig: Gir tolv bidrag per år. Gir bidragsyterne godt med tid fra de blir utfordret til de må levere. To ganger per måned: Gir opptil 24 bidrag per år (minus sommer, jul, påske?). Men gir bidragsyterne kort tid fra de blir utfordret til de må levere. Kan en løsning være å kjøre to parallelle månedlige løp, eller blir dette uoversiktlig?

Utfordringene. Kan det skje at noen ikke tar i mot en utfordring? Hvordan løses det, ref. Geofunn.

Første bidragsyter. Hvem?

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 Seminarspørsmål2


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: