Tirsdag 13.4.2021 - Uke 15

Samarbeidspartnere

 Brøggerprisen 2013 er tildelt Roy Gabrielsen.


530x402 gabrielsenPRISVINNER: Roy Gabrielsen ble tildelt Brøggerprisen under den geologiske vinterkonferansen 2013 i Oslo. Foto: Ronny Setså

Prisen ble tildelt Roy Gabrielsen, professor ved Institutt for geofag ved Universitetet i Oslo, under den geologiske vinterkonferansen i Oslo 09. januar.

Brøggerprisen er en æresbevisning til en geolog som gjennom en livslang innsats har bidratt på en unik måte til forståelsen av norsk geologi eller geovitenskap generelt.

Juryen sier blant annet følgende i sin begrunnelse:

«Roy Gabrielsen har med sitt imøtekommende vesen og personlighet lett for å stifte kontakter som han har visst å gjøre nytte av til fordel for studenter og for forskningen generelt. Et av hans varemerker er stort engasjement og interesse for studentene. Han har gjennom årene veiledet et meget stort antall kandidater på hovedfags- og doktorgradsnivå.

Gabrielsen har en imponerende publikasjonsføljetong med nærmere 100 publikasjoner som hoved- eller medforfatter, flere hundre abstrakts og en mengde populærvitenskapelige artikler, læremateriell, kronikker, bokkapitler med mer.

Hans arbeid i komitéer og som faglig sakkyndig, både nasjonalt og internasjonalt, overstiger langt det som er vanlig for norske geologer. Han har en unik evne til å gå dypt og grundig inn i problemstillinger og saker.

Gabrielsen har satt varige spor etter seg i norsk geoforskning. Det har han gjort fordi han har kombinert tung faglig dyktighet med jobber både i akademia, industri og forskningsledelse der han har kunnet både forske men også påvirke.»

- Brøggerprisen er en betydelig hedersbevisning, og jeg retter en stor takk til Norsk Geologisk Forening, uttalte Gabrielsen.

Gabrielsen påpekte samtidig at det står mange bidragsytere bak forskningen hans.

- Når man blir tildelt en forskningspris i dag, er det ikke slik at man får den alene. Man får den som en del av et team. Jeg vil derfor også rette en takk til alle studenter, stipendiater og kolleger jeg har samarbeidet med gjennom årene, sa Gabrielsen.

Juryen bestod av professor Haakon Fossen ved Universitetet i Bergen, professor Jan Inge Faleide ved Universitetet i Oslo og Karin Andreassen ved Universitetet i Tromsø.

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

 

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 Skuffet


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: