Mandag 26.10.2020 - Uke 44
logo   144 000 besøkende i 2019

Samarbeidspartnere

Et flertall i finanskomiteen på Stortinget sikrer Norges geologiske undersøkelse 60 millioner kroner til et nytt forskningsfartøy.


530x318 SeismaFF Seisma har vært virksom i 35 år og skal nå skiftes ut. Foto: Reidulv Bøe

- Dette er svært gledelig for NGU, som har ventet i mange år på muligheten til å få et nytt fartøy som kan erstatte vårt gamle FF «Seisma». En ny båt blir et løft for maringeologisk kartlegging i kyst- og fjordområder, noe som i sin tur vil komme både næringsliv og forvaltning til gode, sier direktør May Britt Myhr ved Norges geologiske undersøkelse (NGU) i en sak på ngu.no.

Som en del av bevilgningen vil NGU også kunne skaffe nytt, moderne vitenskapelig utstyr, deriblant ekkolodd, videorigg for filming i de dypeste fjordene, nye sedimentprøvetakere og seismikkutstyr.

Det er planlagt at fordelingen av midler mellom fartøy og utstyr blir om lag 50/50.

- NGU har i flere år arbeidet for å få et nytt, mer moderne og litt større fartøy enn FF «Seisma», som er fra 1985 og litt «slitt og trang» å jobbe med, forklarer Reidulv Bøe, forsker og leder for Laget for maringeologi ved NGU.

- Vi får for eksempel et mye større arbeidsdekk, plass til to vinsjer, en større kran, et større arbeidsrom, bedre plass på broen, et våtlaboratorium for behandling av prøver og et digitalt posisjoneringssystem, sier Bøe videre.

Det nye fartøyet blir stort nok til å kunne operere små undervannsforkoster som for eksempel ROV og AUV, og et gravimeter for geofysisk kartlegging ved behov.

Den endelige avgjørelsen skal Stortinget ta 19. juni i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett.

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 Ikke veldig spesifikt


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: