Onsdag 28.10.2020 - Uke 44
logo   144 000 besøkende i 2019

Samarbeidspartnere

 Geopark Sunnhordland har lansert egne nettsider. Neste steg er å få UNESCO-status.


530x279 NettsideSkjermbilde av https://www.geoparksunnhordland.no/

- Dette er en milepæl for Sunnhordland som løfter frem den betydningen geologien har hatt for menneskene her gjennom 11 000 år, sa Brynjar Stautland, prosjektleder for Geopark Sunnhordland, da geoparken offisielt ble åpnet i september i fjor.

Norge har fra tidligere 3 geoparker med status som UNESCO Global Geopark; Gea Norvegica (Vestfold og Telemark), Magma Geopark (Vest-Agder og Rogaland) og Trollfjell Geopark (Helgeland).

I en e-post skriver Stautland at Sunnhordlands geologi og geoarv er av særskilt verdi på globalt nivå. Geopark Sunnhordland ble lansert som redskap for å løfte frem denne verdien.

- Målet med geoparken er å styrke reiselivsbedriftene våre ved å gi de både produkt (turmål) og fortellinger om relasjonen mellom geologi og kultur i Sunnhordland. Den andre hovedoppgaven er å la geologi og landskapshistorie bli del av undervisningen i grunn-, videregående- og høyskoler i Sunnhordland. Geoparken skal være en tilbyder av kurs, kunnskap og opplevelser rundt vår spesielle geologiske arv, skriver Stautland videre.

Nå jobber Geopark Sunnhordland i samarbeid med Norges geologiske undersøkelse (NGU) og Universitetet i Bergen (UiB) med en søknad til UNESCO Global Geopark Network. Et medlemskap der, vil ifølge Stautland, gi Geopark Sunnhordland UNESCO-status og internasjonal aksept og markedsføring som et severdig reisemål.

Søknaden skal sendes inn høsten 2021.

Les mer om geoparken her

Se de nye nettsidene her

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 Ikke veldig spesifikt


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: