Mandag 29.11.2021 - Uke 48

Samarbeidspartnere

Førsteamanuensis Henriette Linge kan sammen med fire andre undervisere ved Universitetet i Bergen kalle seg en Fremragende underviser.


530x353 linge uibFørsteamanuensis Henriette Linge ved Institutt for geovitenskap har fått status som Fremragende underviser. Foto: Ronny Setså (bakgrunn) / UiB (profilbilde)

Det matematisk-naturvitenskapelige fakultetet ved Universitetet i Bergen har opprettet en ny meritteringsordning som skal heve utdanningskvaliteten.

Ordningen, Fremragende undervisere, omfatter den totale utdanningsaktiviteten og i første omgang har fem undervisere blitt kvalifisert, deriblant førsteamanuensis Henriette Linge ved Institutt for geovitenskap.

- Studentene bruker tid og penger på å utdanne seg, da fortjener de at vi bruker tid på å gi dem god undervisning. Jeg er stolt av å utdanne nye geovitere, som skal bidra til å løse fremtidige problemer innen klima, energi og geofarer, sier Linge i en sak på uib.no.

Linge er kvartærgeolog og jobber hovedsakelig med paleoklima, geokronologi og geomorfologi.

Hun påpeker at undervisning handler om mer enn gode forelesninger, og selv har hun blant annet vært opptatt av å gi studentene skrivetrening og gode tilbakemeldinger.

- Ordningen synliggjør mye av det skjulte arbeidet som blir lagt ned i god undervisning – vi bruker tid på tilbakemelding underveis, ikke bare på sluttresultatet. Jeg foretrekker dialog fremfor en monolog, fortsetter førsteamanuensisen.

De nye fremragende underviserne danner fakultetets Pedagogiske akademi og skal bidra til en kollegial undervisningskultur. Underviserne får også kr 50 000 i lønnsøkning.

Fremragende undervisere er på vei mot å bli en nasjonal ordning, og vil etterhvert også bli tatt i bruk blant de øvrige universitetene.

Les mer på UiBs nettsider

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

200 ledige stillingerb

 

200 Fortell om din forskning


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: