Mandag 29.11.2021 - Uke 48

Samarbeidspartnere

Sedimentlaboratoriet EARTHLAB ble offisielt åpnet ved Institutt for geovitenskap ved Universitetet i Bergen i mai. Det kan bidra til økt forståelse av avsetningsmiljøer og tidligere tiders klima.


530x348 bakkeJostein Bakke er professor ved Institutt for geovitenskap ved Universitetet i Bergen og prosjektleder for EARTHLAB som åpnet i mai. Foto: Ronny Setså

- Jeg håper relevante fagmiljøer får med seg mulighetene som ligger i EARTHLAB, sa Jostein Bakke under åpningen av laboratoriet.

Bakke er professor ved Institutt for geovitenskap og prosjektleder for EARTHLAB.

Han har tidligere uttalt at EARTHLAB er et laboratorium i verdensklasse og ikke mindre enn en revolusjon for instituttet.

Laboratoriet er resultatet av infrastrukturmidler som ble tildelt av Norges forskningsråd i 2013. Frem til nå har laboratoriet vært gjennom en etableringsfase med innkjøp og testing av utstyr.

Blant innkjøpene finner vi en splitter ny CT-skanner med en prislapp på over seks millioner kroner. Dette instrumentet kan skanne en sedimentkjerne og blant annet se hvordan lagene er bygget opp i tre dimensjoner.

De unike instrumentene ved EARTHLAB er tilgjengelig for alle norske forskningsmiljøer, men også private og internasjonale aktører kan benytte seg av infrastrukturen.

- Tilskuddet fra Forskningsrådet gir oss et laboratorium for å løse fremtidens utfordringer innen klimaforskning, men også fag som strukturgeologi, arkeologi, biologi og geografi vil få nytte av det, uttalte Bakke.

Les mer om EARTHLAB hos Norges forskningsråd

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

200 ledige stillingerb

 

200 Fortell om din forskning


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: