Tirsdag 15.6.2021 - Uke 24

Samarbeidspartnere

Norges geologiske undersøkelse og Institutt for geologi og bergteknikk ved NTNU har etablert et nytt senter for forskning og utvikling innen mineraler og bergarter.


530x367 SchiellerupLagleder ved NGU Henrik Schiellerup under senteråpningen. Foto: Gudmund Løvø / NGU

- Institutt for geologi og bergteknikk (IGB) ved NTNU og Norges geologiske undersøkelse (NGU) har lenge hatt et felles ønske om å styrke samarbeidet. Nå har vi gått sammen om å stifte Centre for Advanced Mineral and Ore Characterization (CAMOC), forteller Henrik Schiellerup, leder for laget for mineralressurser ved NGU.

Senteret ble åpnet med et seminar om laboratorium og verktøy for mineralkarakterisering ved de to institusjonene. Til stede var administrerende direktør ved NGU Morten Smelror og instituttleder ved IGB Mai Britt Mørk.

Ifølge Schiellerup er fokuset for CAMOC rettet mot forskning og utvikling innen mineralforekomster og mineralkarakterisering.

- Samarbeidet har blant annet som mål å styrke det lokale vitenskapelige nettverket.

Etableringen av senteret vil videre skape et samarbeid knyttet til innkjøp, utnytting og utviding av institusjonenes laboratoriearbeid, øke tyngden i felles søknader og bedre samarbeidet rundt oppgaver for og veiledning av studenter.

Les hele saken på NGUs nettsider

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

 

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 Turingtesten


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: