Onsdag 16.6.2021 - Uke 24

Samarbeidspartnere

Sunniva Rutledal ved Bjerknessenteret for klimaforskning og Universitetet i Bergen er vinner av årets formidingskonkurranse.


530x462 Sunniva Rutledal IMG

Sunniva Rutledal, stipendiat ved Institutt for geovitenskap ved Universitetet i Bergen og Bjerknessenteret for klimaforskning, er vinner av geoforskning.nos formidingskonkurranse.

Hun vant med bidraget «Kan flere tusen år gammel aske bidra til å løse klimagåten?»

Her er juryens begrunnelse:

Rutledal har levert et bidrag som gir leserne en lettlest introduksjon som omtaler kompleksiteten i klimasystemet. Teksten er nærmest lagt opp som en beskrivelse av et detektivarbeid med godt driv og struktur.

Stipendiaten redegjør godt om ulike klimaarkiver og raske temperaturendringer i fortiden, og relevansen av å forstå fortidens klimaendringer for å bedre tolke det som skjer i Arktis i dag.

Innholdet er lett å forstå, og teksten hennes gir en god opplevelse av å følge med på ferden til en klimaforsker og (kanskje?) løse et mysterium!

Bidraget inneholder gode illustrasjoner, budskapet er tydelig og med klar samfunnsrelevans. Sunniva Rutedal er en verdig vinner av formidlingskonkurransen.

Vi gratulerer!

Les vinnerbidraget her

Se alle bidragene til konkurransen her

Våre lesere, «folkejuryen» hadde dette bidraget på andreplass, og flest stemmer gikk til bidraget «Fra medisin til geologi».

Konkurransen ble arrangert av geoforskning.no i samarbeid med landets geofaglige institutter og Aftenposten Viten for sjette året på rad.

Målet for konkurransen å skape blest rundt geofaglig forskning, hedre gode formidlere og oppmuntre forskningsmiljøene til å fortelle om forskningen sin til omverdenen. Et forskningsprosjekt er som kjent ikke avsluttet før det er formidlet.

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

 

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 Turingtesten


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: