Torsdag 29.7.2021 - Uke 30

Samarbeidspartnere

530x316 tildelingHaakon Fossen ble tildelt Nordic Geoscientist Award av president for Islands geologiske forening Torsteinn Sæmundsson. Foto: Ronny Setså

Prisen ble tildelt Haakon Fossen, professor ved Institutt for geovitenskap ved Universitetet i Bergen, under den nordiske geologiske vinterkonferansen i Reykjavik 12. januar. Utmerkelsen ble innført under den forrige nordiske vinterkonferansen i Oslo i 2010, men dette er første gang den ble tildelt.

Prisens formål er å gi anerkjennelse til en nordisk geoviter som gjennom sitt arbeid har bidratt til økt kunnskap og forståelse for geofag, både gjennom publisert forskning og gjennom samfunnsformidling.

- Haakon Fossen har bidratt betydelig til vitenskapen, fra grunnforskning til anvendbar forskning, fra mikroskopisk skala til platetektonikk, og fra evolusjonen av riftbassenger til dannelsen og nedbrytingen av fjellkjeder, kunne president for Islands geologiske forening, Torsteinn Sæmundsson fortelle forsamlingen på vegne av juryen.

Juryen bestod av presidentene til de nordiske geologiske foreningene og lederne i de nordiske geologiske undersøkelsene. Det ble videre lagt vekt på Fossens omdømme i forskningsmiljøet. Professoren har publisert 90 høyt siterte artikler i internasjonale tidsskrifter.

Sæmundsson påpekte også at prisvinneren har skrevet to lærebøker innen strukturgeologi, og at han er kjent som en god foreleser og veileder for studentene.

- Jeg føler meg veldig beæret over å ha mottatt denne utmerkelsen. Denne prisen er svært viktig, fordi den er en mulighet for oss forskere til å kunne gi hverandre et klapp på skulderen. Det er vi ikke vant med, og det er mange som fortjener en slik pris, forteller Fossen.

Han påpekte videre hvor heldige vi er i Norden, og spesielt i Norge, som har en unik mulighet til å kunne ta høyere utdanning uten å måtte betale skolepenger for det.

 - Vi har dessuten et solid og godt geofagmiljø i landet med stor interesse og aktivitet rundt forskningen. Det kan vi være stolte over, avsluttet Haakon Fossen.

530x672 prisPrisen bestod av et diplom og en inngravert plakett i søyleformet basalt. Basalt er Islands nasjonalbergart. Foto: Ronny Setså

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

 

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 Om 20 år


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: