Torsdag 29.7.2021 - Uke 30

Vinterkvitter

onsdag, 04 januar 2012

Henrik Svensen

Vinterkvitter

Henrik Svensen er skuffet over at "ingen" norske geologer benytter Twitter aktivt. Samtidig tipser han om gode steder å starte for nye brukere.

 

Dette skjedde meg i løpet av 2011: Jeg ble aktiv på twitter. Å nei, twitter er ikke en idrettsforening eller lignende, men et sosialt medium for rask spredning av meldinger på opp til 140 tegn. Fordeler med twitter: 1) Man kan lage sin egen «nyhetskanal» basert på meldinger fra folk eller bedrifter man selv plukker ut. 2) Slik kan man også få spredt sine egne meldinger og kommentarer direkte til sine følgere. Ulemper: 1) Det er ikke så enkelt å få mange følgere. 2) Twitter tar av din tid.  

Det kommer sikkert ikke som en overraskelse at norske geologer ikke er særlig aktive på twitter. Faktisk har jeg bare funnet geoforskning.no. Det er ingen andre som kvitrer om geologi i Norge (det er stille fra NGU og NGF også).  I utlandet forholder det seg annerledes (USGS er som vanlig langt fremme: http://www.usgs.gov/socialmedia/). Her er gode steder å starte hvis du vurderer twitter for geologiske oppdateringer:

https://twitter.com/#!/NatureGeosci
https://twitter.com/#!/earthmagazine
https://twitter.com/#!/volcanotweet
https://twitter.com/#!/GeoOutreach
https://twitter.com/#!/geoforskning

Jeg håper på mange gode og 140 tegn lange meldinger fra Island til uken som kommer. Selv skal jeg ikke på vinterkonferansen, men jeg lover å følge deg.

https://twitter.com/#!/henriksvensen

Om forfatteren

Henrik Svensen

Henrik Svensen

Henrik Svensen er seniorforsker ved Senter for Jordens utvikling og dynamikk (CEED).

E-post: henrik.svensen@mn.uio.no

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

 

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 Om 20 år


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: