Søndag 1.11.2020 - Uke 44
logo   144 000 besøkende i 2019

På alle geologers ønskeliste

onsdag, 08 august 2012

Ronny Setså

På alle geologers ønskeliste

En ny britisk mobilapplikasjon lar deg se geologien i landskapet rundt deg på smarttelefonen. Appen kan være verdifull både innen undervisning, forskning og formidling av geologisk kunnskap.

Tenk deg at du er på fjelltur og skuer utover et landskap. Kanskje du har en viss kjennskap til geologien i området, men likevel er usikker på hva du ser foran deg.

Se på landskapet gjennom kameraet på smarttelefonen din, og iGeology 3D «maler» geologien over bakken. Trykk på skjermen hvor som helst i landskapet, og du får mer informasjon. Denne mobilapplikasjonen lanserte nylig British Geological Survey (BGS).

iGeology3DGleanEanaichInfoAppen har en stor undervisningsverdi, men også forskere i felt kan ha nytte av iGeology 3D. Ikke minst er den interessant og morsom for alle som liker å ferdes i naturen og dermed et godt verktøy for geofaglig formidling.

Dessverre er denne appen kun laget for Storbritannia. Jeg tror jeg har mange geologer og natur- og teknologiinteresserte bak meg når jeg sier at en norsk versjon er svært ønskelig. Kanskje dette er en jobb for NGU, søsterorganisasjonen til BGS?

PS. Oljeselskapet NORECO har laget to nyttige geoapper – iStrat og iVol. Førstnevnte gir deg oversikt over stratigrafi og litologi gjennom hele fanerozoikum på norsk sokkel, mens iVol er et hendig verktøy om du raskt ønsker å kalkulere størrelsen på et prospekt eller felt.

Mer informasjon om NORECOS apper finner du her

iGeology 3D finner du her

Om forfatteren

Ronny Setså

Ronny Setså

Ronny Setså er geolog og redaktør for geoforskning.no.

E-post: ronny@geo.as

Skriv en kommentar

Du kommenterer nå kun som gjest. Alternativ innlogging under.

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 Ikke veldig spesifikt


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: