Onsdag 12.5.2021 - Uke 19

Naken Nansen

torsdag, 24 november 2011

Rolf Mjelde

Naken Nansen

Nakenbilder av Fridjof Nansen på Facebook har økt interessen for polarforskning. Rolf Mjelde foreslår å smi mens jernet er varmt.

Mange har fått med seg at Fridjof Nansen tidligere i år eksponerte nye sider av seg selv, i form av nakenbilder på Facebook. Noen har funnet det upassende av Facebook å publisere disse tilsynelatende private bildene, men en lite kjent del av Nansens testamente viser at han ønsket at disse bildene skulle publiseres i forbindelse med Nansen jubileet 2011. Han forutså til og med utviklingen av sosiale medier, eller ’det psycho-sociale medium’ som han kalte det.

Vi som er interesserte i polarforskning har med glede konstatert at bildene av Nansen har ført til en betydelig økt interesse for dette forskningsfeltet i Norge. Vi har derfor tatt initiativ til å lage en nakenkalender for 2012 med bilder av polarforskere i ulik positur. Vi ber skrukkete polarforskere finne frem fjernutløseren og publisere resultatet på Facebook. Komiteen vil plukke ut de 12 beste kandidatene og distribuere glaserte kalendere med tilbehør i romjula.

Om forfatteren

Rolf Mjelde

Rolf Mjelde

Rolf Mjelde er professor ved Institutt for geovitenskap, Universitetet i Bergen.

E-post: Rolf.Mjelde@geo.uib.no

Skriv en kommentar

Du kommenterer nå kun som gjest. Alternativ innlogging under.

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

 

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 Akademisk skyldfølelse


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: