Onsdag 25.11.2020 - Uke 48
logo   144 000 besøkende i 2019

Naken Nansen

torsdag, 24 november 2011

Rolf Mjelde

Naken Nansen

Nakenbilder av Fridjof Nansen på Facebook har økt interessen for polarforskning. Rolf Mjelde foreslår å smi mens jernet er varmt.

Mange har fått med seg at Fridjof Nansen tidligere i år eksponerte nye sider av seg selv, i form av nakenbilder på Facebook. Noen har funnet det upassende av Facebook å publisere disse tilsynelatende private bildene, men en lite kjent del av Nansens testamente viser at han ønsket at disse bildene skulle publiseres i forbindelse med Nansen jubileet 2011. Han forutså til og med utviklingen av sosiale medier, eller ’det psycho-sociale medium’ som han kalte det.

Vi som er interesserte i polarforskning har med glede konstatert at bildene av Nansen har ført til en betydelig økt interesse for dette forskningsfeltet i Norge. Vi har derfor tatt initiativ til å lage en nakenkalender for 2012 med bilder av polarforskere i ulik positur. Vi ber skrukkete polarforskere finne frem fjernutløseren og publisere resultatet på Facebook. Komiteen vil plukke ut de 12 beste kandidatene og distribuere glaserte kalendere med tilbehør i romjula.

Om forfatteren

Rolf Mjelde

Rolf Mjelde

Rolf Mjelde er professor ved Institutt for geovitenskap, Universitetet i Bergen.

E-post: Rolf.Mjelde@geo.uib.no

Skriv en kommentar

Du kommenterer nå kun som gjest. Alternativ innlogging under.

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 En tydelig trend


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: