Torsdag 29.7.2021 - Uke 30

Julelunsj

onsdag, 21 desember 2011

Rolf Mjelde

Julelunsj

 

Rolf Mjelde gir et lite innblikk i julelunsjens historie på GEO, UiB.

 

Forrige gang forskergruppen jeg leder skulle arrangere julelunsj på instituttet, gjorde vi en brøler. Vi brøt tradisjonen og insisterte på at arrangementet skulle holdes eksternt, ikke i tradisjonsrike og nusselige Auditorium 5, Realfagbyggets hjerte. Dersom offentlige ansatte kunne sparkes, hadde jeg fått fyken den gangen.

I år er det på an igjen. Klok av skade holder vi oss i år til alle tradisjoner, ned til nærmeste lysmansjett. Siden gårsdagens julelunsj i skrivende stund ikke har funnet sted, skal jeg fortelle en liten historie fra fjorårets arrangement.

En noe bedugget, voksen herremann i godt humør tok taxi hjem sen kveld/tidlig natt etter julelunsjen som startet kl 14. Da han skal betale i taxien finner han frem sine lesebriller, men til tross for disse ser han ikke en dritt. Han må ha hjelp av taxisjåføren til å betale, men kommer seg omsider i seng.

Morgenen etter setter han seg i godstolen med sin faste avis, tar på seg lesebrillene, og oppdager til sin forferdelse at synet fortsatt er tåkeheim. Han begynner nå å ane uråd, han kaldsvetter og river seg i håret; ’hva var det de j… i… hadde i gløggen i går, tresprit?!’ Like før han ringer etter ambulanse finner han løsningen på problemet; begge glassene har falt ut av brilleinnfatningen.
 
Moralen er: Pass på lesebrillene.

Om forfatteren

Rolf Mjelde

Rolf Mjelde

Rolf Mjelde er professor ved Institutt for geovitenskap, Universitetet i Bergen.

E-post: Rolf.Mjelde@geo.uib.no

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

 

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 Om 20 år


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: