Torsdag 29.7.2021 - Uke 30

Great visuals

mandag, 04 juni 2012

Rolf Mjelde

Great visuals

Popularisering av vitenskap er viktig, men liker vi utviklingen innen vitenskapsformidling, spør Rolf Mjelde.

Bildet over: Eksplosjon. Eksempel på interessant forskning.

I disse dager får Norge besøk av en ’Researcher’ fra Discovery Channel, som er ute etter godbiter å formidle fra forskningen vår. Dette skal vi være glade for, formidling av forskning til folket er viktig, og noe vi alle burde være mer opptatt av.

Jeg stusser imidlertid over retorikken i henvendelsen hennes; hun gjør det helt klart at de ikke ønsker kjedelige greier som vises på en PC skjerm, de ønsker ’great visuals’.

Videre er de ikke interessert i å snakke med trauste forskere; de vil ha ’interesting characters’. Med ’great visuals’ mener hun ting som: ‘big engineering stories, unique robotic stories, flight, fire, explosions…’

Politikerne våre, forskningsrådet, universitetsledelsen og alle andre vi må forholde oss til når det gjelder forskning snakker kun om økt kvalitet på forskningen. Forskning som holder høy internasjonal standard og som bringer verden fremover. Vi må ta inn over oss at det meste av denne forskningen kan virke kjedelig for folk flest.

Men er det virkelig slik at Facebook-generasjonen kun er interessert i tjo-bing-paff-forskning, eller kan det være at forskningsjournalistikken lider av økende ADHD faktor?

Om forfatteren

Rolf Mjelde

Rolf Mjelde

Rolf Mjelde er professor ved Institutt for geovitenskap, Universitetet i Bergen.

E-post: Rolf.Mjelde@geo.uib.no

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

 

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 Om 20 år


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: