Fredag 23.10.2020 - Uke 43
logo   144 000 besøkende i 2019

Evalueringer

torsdag, 10 november 2011

Rolf Mjelde

Evalueringer

Evalueringer tar stadig nye former, og i dette innlegget presenterer Rolf Mjelde status for en del evalueringsarbeid innen GEO faget.

 

Evalueringer er sikkert viktige, og de tar stadig nye former. Tidligere i høst ble vårt institutt bedt om å sende inn informasjon i forbindelse med en NFR evaluering av norsk klimaforskning.Vi får opplyst at informasjonen er til en slags pre-evaluering, og det ligger i kortene at de ’beste’ kommer til å gå videre til en mer omfattende evaluerings-finale. Siden en stor del av evalueringer består i ’tenk-på-et-tall’ øvelser, justerer vi som alltid svarene i henhold til hva vi tror oppdragsgiver ønsker. Kanskje kan det vanke kroner til klimaforskning dersom vi kommer til finalen, så her runder vi litt oppover. Alle som har vært ute en vinterdag blir definert som klimaforskere. Vi skjønner ikke hva Impacts of, and adaptation to, climate change and variability eller Institutions and instruments for response to climate change betyr, så vi fører alt opp under The climate system and climate change, det er vel det som er klimaforskning?

Klimaevalueringen kom vel av gårde en fredag, og hva dukker opp etterfølgende mandag? Polarkartlegging. Ikke evaluering, men kartlegging. NIFU har regien denne gang. Vi gjør samme øvelse; instituttet har polarforskning på strategiplanen, så her er vi proaktive. Alle som har vært i Longyearbyen blir definert som polarforskere. Det mest spesielle med denne kartleggingen er at den er konfidensiell. Allmennheten skal dermed ikke få vite hvor mye vi for eksempel forsker i Longyearbyen m/nærområder, Ny-Ålesund m/nærområder, Barentsburg m/nærområder, eller i andre områder på Svalbard.

Hva mangler vi så? Petroleums-evaluering, helt klart. Bare kom med den, er det noe vi etter hvert er blitt flinke til, så er det å flytte elektroniske papirer. Alle som har sertifikat blir definert som petroleumsforskere. Så får ungdommen ta seg av forskningen i mens.

Siste: Vi kom til klima-finalen!

Om forfatteren

Rolf Mjelde

Rolf Mjelde

Rolf Mjelde er professor ved Institutt for geovitenskap, Universitetet i Bergen.

E-post: Rolf.Mjelde@geo.uib.no

Skriv en kommentar

Du kommenterer nå kun som gjest. Alternativ innlogging under.

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 Seminarspørsmål2


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: