Tirsdag 11.8.2020 - Uke 33
logo   144 000 besøkende i 2019

Samarbeidspartnere

Havnivåstigning, økt oljeutvinning, sedimentære avsetninger i Tanafjorden og et spansk steinbrudd. Her er de fem mest leste sakene i april.


530x284 fig1POPULÆR: Artikkelen av Willy Fjeldskaar og Larry Cathles om årsaken til dagens havnivåstigning falt i smak blant våre lesere. Illustrasjon: Fjeldskaar og Cathles

Her er de fem mest leste sakene i april:

1. Årsaken til dagens havnivåstigning

Havnivået stiger med 1.7 mm/år globalt sett. Et nylig avsluttet forskningsprosjekt viser at denne stigningen skyldes termisk ekspansjon av havvannet forårsaket av temperaturøkning etter Den lille istid.

2. Kan ikke tillate oljen å bli liggende

Under åpningen av Nasjonalt IOR-senter i Stavanger fortalte oljedirektør Bente Nyland at hun ønsker satsing på avanserte metoder for økt oljeutvinning.

3. Hvor høyt står havet i 2214?

En ny studie viser at havet kan stige med 40 – 70 cm over de neste 200 årene.

4. Unik i verdenssammenheng

Et pågående forskningsprosjekt har som mål å kartlegge de sedimentære avsetningene gjennom grensen mellom prekambrium og kambrium på Digermulhalvøya i Tanafjorden.

5. Lærer av spansk steinbrudd

Et steinbrudd i Spania forteller om tidligere storskala lekkasje av hydrokarboner. Det gir verdifull kunnskap om forseglinger til fremtidige CO2-lagre.

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 0920


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: