Lørdag 23.10.2021 - Uke 42

Samarbeidspartnere

Professor Bernd Etzelmüller har tiltrådt som ny leder for Institutt for geofag ved Universitetet i Oslo.


530x373 BerndBernd Etzelmüller er ny leder ved Institutt for geofag. Foto: Gunn Kristin Tjoflot / UiO

Institutt for geofag ved Universitetet i Oslo (UiO) har fått en ny leder etter at Brit Lisa Skjelkvåle har blitt ny direktør ved Naturhistorisk museum.

Bernd Etzelmüller er et kjent navn og ansikt ved instituttet, og blant dem som har vært vitenskapelig ansatt lengst. Siden 2019 har han hatt rollen som nestleder.

Etzelmüller har tidligere vært både utdanningsleder, prosjektleder, vært sentral i ulike forskningsgrupper og ledet Seksjon for geografi og hydrologi.

Den nye instituttlederen er naturgeograf av utdanning, noe som innebærer et forskningsmessig fokus på landformer og prosessene som former dem.

Bernd Etzelmüller har spesielt viet tid til kryosfæren – læren om blant annet isbreer, snø, is, havis og permafrost. Hans forskning har blant annet fokusert på geofarer knyttet til tinende is.

Etzelmüller er opprinnelig fra Tyskland, men har bodd og jobbet i Norge i en årrekke. Han avsluttet sine fem års universitetsstudier (cand. scient.) ved Geografisk institutt (nå en del av Institutt for geofag) i 1989, og etter noen måneder i Statens vegvesen, startet han som stipendiat i fysisk geografi og geomatikk ved samme institutt.

Han fullførte sin doktorgrad i 1995, og etter flere år som førsteamanuensis ble han professor i 2004.

Les mer på Institutt for geofag

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

200 ledige stillingerb

 

200 Fortell om din forskning


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: