Torsdag 29.7.2021 - Uke 30

Samarbeidspartnere

Brit Lisa Skjelkvåle får stillingen som ny museumsdirektør for Naturhistorisk museum på Tøyen.


530x388 skjelkvåleFoto: Ronny Setså

8. desember ble det klart at Brit Lisa Skjelkvåle skal tiltre som ny museumsdirektør ved Naturhistorisk museum. Det var åtte personer som søkte på stillingen.

Skjelkvåle har siden mai 2013 vært leder for Institutt for geofag ved Universitetet i Oslo (UiO).

Til UiO-nettavisen Uniforum sier instituttlederen at hun er glad for å ha fått stillingen.

- Akkurat nå sitter jeg med en blanding av stor begeistring og forventning og mye spenning for hva den nye jobben vil innebære av utfordringer og nye muligheter.

- Min visjon for museet er å styrke og støtte gode prosesser som er i gang, øke samhandlingen med universitetet og å bidra til å realisere målene i den helt nye strategien til museet, sier hun videre.

Skjelkvåle satte først sine ben på instituttet da hun begynte der som student i 1981.

Etter endt hovedfagsoppgave innen magmatisk petrologi ved museet på Tøyen, endret Skjelkvåle faglig retning. Doktorgraden ved Norsk Institutt for vannforskning (NIVA) og UiO skulle omhandle vann. Nærmere bestemt luftforurensning og påvirkning av vannkjemien i norske innsjøer.

Etter disputasen i 1993 fortsatte hun som forsker ved NIVA der hun blant annet jobbet med overvåkningsprogrammet for sur nedbør i Norge.

Med årene rykket Skjelkvåle opp i gradene hos NIVA, fra forsker via forskningsleder og forskningssjef til forskningsdirektør. Arbeidet var hele tiden rettet mot den regionale tilstanden til norske innsjøer som følge av langtransportert luftforurensning.

Det er flere grunner til at instituttlederen nå søkte seg til museet. For det første går åremålsstillingen som instituttleder ut i april 2021.

- Etter nesten åtte år på geofag føler jeg meg klar til å ta et steg videre. Jeg har også et nært og ganske langvarig forhold til museet med mye samarbeid blant annet gjennom at museet har geologer som underviser hos oss.

- Min bakgrunn innen miljøfag med mye samarbeid på tvers av naturvitenskapelige og samfunnsvitenskapelige fagområder er en god ballast å ha med seg for å lede en tverrfaglig institusjon som museet er, avslutter Brit Lisa Skjelkvåle til nettavisen.

Jan T. Lifjeld har vært fungerende direktør for museet siden Tone Lindheim gikk av i høst. Lifjeld var også en av søkerne til stillingen.

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

 

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 Om 20 år


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: