Torsdag 24.9.2020 - Uke 39
logo   144 000 besøkende i 2019

Samarbeidspartnere

UiB-stipendiatene Håvard Stubseid og Anders Bjerga vant fjorårets formidlingskonkurranse med bidraget om norske undersjøiske vulkaner.


530x336 Stubseid og Bjerga

Håvard H. Stubseid og Anders Bjerga, stipendiater ved K.G. Jebsen-senter for dyphavsforskning og Institutt for geovitenskap ved Universitetet i Bergen ble vinnerne av Geoforskning.nos formidlingskonkurranse i 2019.

De vant med bidraget «Norges aktive vulkaner kan danne nytt land».

Nå er årets runde i full gang, og vi oppfordrer alle landets geovitere til å fortelle om forskningen sin til omverdenen. Frist for innsending av bidrag er 30. april 2020. Bidragene sendes til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Les mer om konkurransen her

Her er juryens begrunnelse for fjorårets vinnere:

Stubseid og Bjerga har levert et bidrag som er levende formidlet med mange interessante fakta som ikke nødvendigvis er kjent for folk flest.

Temaet er samfunnsrelevant og aktuelt fordi det er koblet opp mot mineralleting på havbunnen – en forskningsaktivitet som har økt i omgang og fått mer oppmerksomhet de seneste årene.

Stipendiatene har en god tilstedeværelse i teksten, og artikkelen er morsom å lese med en spenningskurve leseren kan følge.

Teksten gir en fin beskrivelse av forskningsaktivitetene og en bevisstgjøring av geologiske prosesser i dyphavet.

Håvard H. Stubseid og Anders Bjerga er verdige vinnere av formidlingskonkurransen.

Les vinnerbidraget her
Se alle bidragene til konkurransen her

Målet for konkurransen å skape blest rundt geofaglig forskning, hedre gode formidlere og oppmuntre forskningsmiljøene til å fortelle om forskningen sin til omverdenen. Et forskningsprosjekt er som kjent ikke avsluttet før det er formidlet.

Formidlingskonkurransen 530x198px

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 Koffeinkø


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: