Lørdag 31.10.2020 - Uke 44
logo   144 000 besøkende i 2019

Samarbeidspartnere

Bømlos opphav, forskningssatsing på havbunnsmineraler, ny geopark på Vestlandet og populære geofagstudier. Her er de fem mest leste sakene i februar.


530x311 Utsikt fra StordfjelletPOPULÆR SAK:Geopark Sunnhordland er åpnet. Foto: Samarbeidsrådet for Sunnhordland/Linn Therese Vinje

Her er de fem mest leste sakene i februar:

1. En reise fra Nord-Amerika til Bømlo

Øya Bømlo representerer en gammel havbunnskorpe og geologien forteller oss at den kan sies å være mer amerikansk enn norsk.

2. Upresist om mineralfunn i dyphavet

NTNU har aldri gjort nye funn av mineralforekomster i norske havområder, skriver UiB-professor Rolf Birger Pedersen i et innlegg på forskning.no.

530x379 PedersenRolf Birger Pedersen. Foto: Stian Servoss

3. Fornøyde geofagstudenter

Geomatikk ved NMBU og geovitenskap ved UiB er de mest populære master- og bachelorstudiene innen geofag. Det viser studentundersøkelsen Studiebarometeret.

530x316 tabellKilde: Nokut

4. Et geologisk og arkeologisk utstillingsvindu

Med en lang rekke geologiske severdigheter spredt over 8 kommuner, har Geopark Sunnhordland som første i Norge fått status som nasjonal geopark.

5. Anbefaler forskningssatsing på havbunnsmineraler

Forskningsrådet har lagt frem en forskningsrapport knyttet til kunnskapsgrunnlaget, forskning og teknologi for utvinning av ressurser på havbunnen.

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 Ikke veldig spesifikt


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: