Onsdag 5.8.2020 - Uke 32
logo   144 000 besøkende i 2019

Samarbeidspartnere

Norsk Polarinstitutt har utlyst en ledig stilling som forsker. Hovedoppgavene i stillingen er knyttet til geologisk kartlegging og forskning i Antarktis (Dronning Maud Land).


530x243 Bilde 1Utsikt fra flyet før landing på den norske stasjonen Troll, som ligger blant fjellene på 72° sør. Foto: Synnøve Elvevold, Norsk Polarinstitutt

Norsk Polarinstitutt (NP) har ledig 100% fast stilling som geolog i forskningsavdelingen, seksjon for geologi og geofysikk.

Instituttet skal frambringe, forvalte, koordinere og formidle geologisk kunnskap i de norske polarområdene i Arktis og Antarktis. Grunnleggende kunnskap om geologiske forhold og prosesser innhentes gjennom feltkartlegging og relevante forskningsprosjekter.

Arbeidsoppgaver

Hovedoppgavene i stillingen er knyttet til geologisk kartlegging og forskning i Antarktis (Dronning Maud Land). Dette inkluderer feltarbeid, tolkning og sammenstilling av geologiske kart, og ny forskning som øker forståelsen av de geologiske prosesser som har påvirket berggrunnen i Dronning Maud Land.

Sentrale oppgaver for stillingen vil også være kvalitetssikring, vedlikehold og oppdatering av NPs berggrunns-databaser. Videre forventes det at forskeren utøver en aktiv rolle i å utforme og lede forskningsprosjekter.

Stillingen kan bli tillagt administrative oppgaver og tilrettelegging av forskningsmateriale til forvaltning og publikum. Forskeren må forvente å delta i ekspedisjonsplanlegging og -gjennomføring.

NP er en forsknings- og rådgivningsinstitusjon, og alle vitenskapelige tilsette forventes å delta aktivt i utviklingen av pålitelige råd til forvaltningen.

NPs ansatte forventes også å bidra til aktiv publisering i internasjonale vitenskapelige tidsskrift, til populærvitenskapelig formidling, og til å ta en aktiv rolle i utviklingen av søknader for å skaffe eksterne forskningsmidler.

Kvalifikasjoner

For stillingen kreves doktorgrad i geologi. Vi søker kandidater med felterfaring og erfaring med geologisk kartlegging, kunnskap om og erfaring med moderne geologiske analysemetoder, samt gode kunnskaper i GIS/ArcGIS.

Vi forventer at feltarbeidet i Antarktis kombineres med studier innen ett eller flere av fagfeltene berggrunnsgeologi, petrologi, strukturgeologi, tektonikk, geokronologi og/eller geokjemi.

Vi er på utkikk etter en strukturert, løsningsorientert person med gode samarbeidsevner, men som også evner å jobbe selvstendig. Det er ønskelig at kandidaten har et nasjonalt og internasjonalt nettverk i det relevante forskningsfagfeltet, og en god publikasjonsliste av fagfellevurderte publikasjoner.

Den som tilsettes må kunne søke ekstern finansiering til nye forskningsprosjekt, og dokumenterbare suksessrike prosjektsøknader vil telle positivt. Det vil også telle positivt at kandidaten har vist evne til å delta i formidlingstiltak og popularisering av vitenskapelige funn. Personlige forutsetninger og motivasjon for stillingen vil vektlegges.

Nyutdannede forskere oppfordres til å søke.

Det kreves gode skriftlige og muntlige engelskkunnskaper. Arbeidsspråket ved instituttet er norsk, så kunnskap i norsk vil vektlegges.

Det forventes at ikke-norskspråklige ansatte gjennomfører norskkurs i løpet av de to første årene av ansettelsesforholdet, da det å kunne kommunisere godt på norsk er en viktig forutsetning både for den ansatte og instituttet. Norskopplæring dekkes av instituttet etter fullførte og beståtte kurs.

Søknad

Spørsmål om stillingen kan rettes til forsker Dr. Synnøve Elvevold, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., tlf. 959 48 582 eller seksjonsleder/seniorforsker Dr. Elisabeth Isaksson, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., tlf. 913 25 097.

Søknadsfrist er 30. november 2019.

Mer informasjon om stillingen

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 0820


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: