Mandag 25.5.2020 - Uke 22
logo   144 000 besøkende i 2019

Samarbeidspartnere

De norske representantene i årets Geofag-OL leverte sterke resultater og ble belønnet med flere bronser og én sølv.


530x433 EleverPauline Hordvik, Ivan Tvedt, Håkon Saltom Rikheim og Andrine Hønsvoll. Foto: Turid Siqveland

Videregående skole-elevene Pauline Hordvik, Andrine Hønsvall, Håkon Saltom Rikheim og Ivan Tvedt var årets norske representanter i det internasjonale arrangementet International Earth Science Olympiad (IESO, ”Geofag-OL”). Mentorene var Sissel Aasheim og Turid Siqveland.

Det ble i år arrangert i Sør-Korea for 13. gang.

Hordvik, Hønsvall og Saltom Rikheim fikk hver sin individuelle bronse, Tvedt fikk bronse i International Team Field Investigation (ITFI), og Saltom Rikheim fikk også sølv i Earth Science Project (ESP).

Årets Geofag-OL var større enn noen gang tidligere. Det totale antallet elever, mentorer og observatører var hele 320 personer fra 43 land.

Foruten ekskursjoner, bestod OL av flere konkurranser. Temaet i år var de fire elementene til Aristoteles; jord, vann, ild og luft. ESP handlet om tyfoner og klimaendringer i Asia, mens ITFI tok for seg vurdering av geologisk alder på tre ulike lokaliteter med dinosaurspor.

Neste år finner den internasjonale finalen sted i Tyumen i Sibir.

Målet for Geofag-OL er å stimulere skoleelever med interesse og anlegg for geofag til å oppdage at realfag og spesielt geofag gir mange muligheter for arbeid og forskning innen sentrale samfunnsområder.

Les mer om årets finale på geologi.no

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 0620


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: