Mandag 29.11.2021 - Uke 48

Samarbeidspartnere

Årets Geofaredag avholdes ved Universitetet i Bergen 31. oktober. Arrangementet inkludert ekskursjon er gratis.


530x397 geofaredagenBakgrunnsfoto og forsidefoto: Henriette Linge

Årets Geofaredag holdes 31. oktober i Universitetsaulaen i Bergen i regi av Universitetet i Bergen. Her skal vi presentere forskning og utvikling innen geofarer i Norge og internasjonalt.

Dagen etter blir det ekskursjon med tema «Geofarer på Vestlandet», med fokus på flom og skred. Ekskursjonen vil ta oss via Fusa og Hardanger til Odda og Voss.

Både geofaredagen og ekskursjonen er gratis, takket være våre sponsorer, som også gjør det mulig å tilby reisestøtte til studenter som deltar og presenterer arbeidet sitt på arrangementet. Vi har i år mottatt sponsorstøtte fra Universitetet i Bergen, Forskningsrådet, NVE, NGI, NGU og NORSAR.

Andre som har lyst å støtte arrangementet er velkommen til å ta kontakt med arrangementskomiteen (Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.).

Påmelding og mer informasjon finner man på arrangementets hjemmeside

Hvem er geofaredagen for?

Geofaredagen er et møtested for alle som arbeider med geofare, og blir arrangert som en nasjonal konferanse. Konferansen ønsker å nå dagens og fremtidens forskere, undervisere og andre som jobber med geofarer.

Konferansen er på norsk, men bidrag på engelsk blir også akseptert.

Målgruppen for Geofaredagen er først og fremst studenter som arbeider med mastergrad, doktorgrad, eller som nettopp har avsluttet studiet – neste generasjons geofareforskere. Målet er å utveksle erfaringer og å møte fagmiljøet som arbeider med geofare.

Geofaredagen er også ment å være et kontaktledd mot viktige offentlige etater, konsulenter og andre som jobber med geofarer.

Geofarer i Norge

Både menneskelig aktivitet, naturlige prosesser og klimaendringer kan utløse forskjellige typer geofarer (geohazards), med konsekvenser for menneskeliv, miljø og verdier.

På denne konferansen forstås ”geofarer” som jordskjelv, vulkanutbrudd, flom, oversvømmelse, skred og storm. I tillegg inkluderes prosesser som erosjon og naturlig radioaktiv stråling, samt effekter av menneskelig aktivitet.

Kunnskap om disse prosessene i naturen er avgjørende for hvordan samfunnet kan redusere risiko fra geofarer, gjennom forebygging og tilpasning av bygninger og annen infrastruktur.

Kunnskap er viktig for å definere hvilke tiltak vi må gjennomføre for å sikre liv og verdier, både under dagens forhold og ved fremtidige klimaendringer.

Les noen av Geoforskning.nos saker fra fjorårets Geofaredag her:

Et vell av norske geofarer

Stabilitetsvurdering av turistattraksjon

"Dobbel" geofare i Kinsarvik

Skredfare på Skredkallen

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

200 ledige stillingerb

 

200 Fortell om din forskning


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: