Mandag 29.11.2021 - Uke 48

Samarbeidspartnere

Vinnerne av vår formidlingskonkurranse jobber med å forstå prosessene som finner sted langs saktespredende midthavsrygger. Formidling regner de som en viktig del av forskningen.


530x394 Anders og HåvardAnders Bjerga og Håvard H. Stubseid vant formidlingskonkurransen 2019. Foto: Solveig Lie Onstad

- Det er veldig kjekt at vårt bidrag nådde helt til topps blant de mange gode tekstene i konkurransen, sier Håvard Stubseid og Anders Bjerga, stipendiater ved K.G. Jebsen-senter for dyphavsforskning ved Universitetet i Bergen (UiB).

4. juni ble de kåret til vinnere av vår formidlingskonkurranse med bidraget om Norges undersjøiske vulkaner.

Nå skal artikkelen deres publiseres i Aftenposten Viten.

Hva går forskningen din ved UiB ut på?

Håvard:
Forskningen min handler om vulkansk aktivitet langs de saktespredende arktiske midthavsryggene. Gjennom høyoppløselig kartlegging, geokjemiske og geokronologiske undersøkelser prøver jeg å finne ut hvor ofte og hvor store vulkanutbrudd vi kan forvente i havområdene mellom Norge og Grønland.

Arbeidet baserer seg på årlige forskningstokt ombord på G.O. Sars, hvor vi kartlegger de vulkanske ryggene ved hjelp av en AUV og tar prøver av både basalter og sedimenter ved hjelp av vår ROV (Ægir 6000).

Anders:
Jeg forsker på dannelse og omdanning av oseansk havbunn ved saktespredende midthavsrygger. Havbunnsskorpen her er nemlig veldig forskjellig fra den som dannes ved de hurtigspredende midthavsryggene.

Hva er ditt forhold til formidling?

Håvard:
Jeg synes formidling er en viktig del av det å være ansatt ved et universitet, og det er kjekt å få muligheten til å kombinere forskning med både undervisning og formidling.

Det er viktig at vi som geologer og forskere formidler våre aktiviteter og resultater på en god måte, både til andre vitenskapelige kollegaer så vel som til alle andre nysgjerrige.

Anders:
Jeg er veldig opptatt av formidling og benytter meg ofte av de anledningene jeg får til å formidle den spennende forskningen vi driver med. (Det skal her nevnes at Anders to ganger tidligere har bidratt til formidlingskonkurransen).

Hva er dine fremtidige planer?

Håvard:
Mine planer for framtiden er først og fremt å fullføre doktorgraden jeg nå holder på meg. Etter endt doktorgrad er jeg åpen for flere spennende muligheter, enten det blir i akademia eller i industrien.

Anders:
Det jeg skal fokusere på fremover er å fullføre doktorgraden. Ved siden av dette har jeg vært med å starte opp et selskap som heter Bergen Greentech hvor vi arbeider med å forhindre tap av fiskeutstyr til miljøet.

Les Stubseid og Bjergas vinnerbidrag her

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

200 ledige stillingerb

 

200 Fortell om din forskning


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: