Mandag 29.11.2021 - Uke 48

Samarbeidspartnere

Håvard Stubseid og Anders Bjerga ved Universitetet i Bergen er vinnere av vår formidlingskonkurranse.


530x336 Stubseid og Bjerga

Håvard H. Stubseid og Anders Bjerga, stipendiater ved K.G. Jebsen-senter for dyphavsforskning og Institutt for geovitenskap ved Universitetet i Bergen er vinnere av Geoforskning.nos formidlingskonkurranse.

De vant med bidraget «Norges aktive vulkaner kan danne nytt land».

Her er juryens begrunnelse:

Stubseid og Bjerga har levert et bidrag som er levende formidlet med mange interessante fakta som ikke nødvendigvis er kjent for folk flest.

Temaet er samfunnsrelevant og aktuelt fordi det er koblet opp mot mineralleting på havbunnen – en forskningsaktivitet som har økt i omgang og fått mer oppmerksomhet de seneste årene.

Stipendiatene har en god tilstedeværelse i teksten, og artikkelen er morsom å lese med en spenningskurve leseren kan følge.

Teksten gir en fin beskrivelse av forskningsaktivitetene og en bevisstgjøring av geologiske prosesser i dyphavet.

Håvard H. Stubseid og Anders Bjerga er verdige vinnere av formidlingskonkurransen.

Vi gratulerer!

Les vinnerbidraget her
Se alle bidragene til konkurransen her

Det skal nevnes at også våre lesere, «folkejuryen», hadde dette bidraget som sin favoritt. «Norges aktive vulkaner kan danne nytt land» fikk 30 prosent av alle stemmene.

Konkurransen ble arrangert av geoforskning.no i samarbeid med landets geofaglige institutter og Aftenposten Viten for femte året på rad.

Målet for konkurransen å skape blest rundt geofaglig forskning, hedre gode formidlere og oppmuntre forskningsmiljøene til å fortelle om forskningen sin til omverdenen. Et forskningsprosjekt er som kjent ikke avsluttet før det er formidlet.

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

200 ledige stillingerb

 

200 Fortell om din forskning


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: