Fredag 10.7.2020 - Uke 28
logo   144 000 besøkende i 2019

Samarbeidspartnere

Caetano Andrade og Erfan Abolghasemi fra UiS vant konkurransen Vis oss ideen din! med gode løsninger for petroleumsindustrien.


530x292 VinnereVinnerne Caetano Andrade og Erfan Abolghasemi (nummer to og tre fra venstre) sammen med finalistene og forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (i midten) og Lundins Kristin Færøvik (høyre). Foto: Lundin Norge

Caetano Andrade og Erfan Abolghasemi fra Universitetet i Stavanger ble vinnerne av konkurransen Vis oss ideen din! som arrangeres av Lundin Norge og Norsk Petroleumsforening i forbindelse med konferansen Godt tenkt.

Dermed får de reise til Edvard Grieg-plattformen i Nordsjøen.

Andrade overbeviste juryen med ideen om en elektromagnetisk stabilisator som kan benyttes på borestrengen.

- Jeg er veldig overrasket, og er veldig glad for muligheten til å kunne dra offshore. Jeg har studert dette i fem år, så det skal bli veldig fint å se med egne øyne på selve plattformen det jeg bare har lest om i skolebøkene, sier Andrade i en sak på Lundin Norges nettsider.

- Min store drøm er å utvikle utstyr med navnet mitt på og at alle bruker det og at det fungerer på en god måte.

Abolghasemis idé handlet om å bruke elektrisk ladning for å kontrollere asfaltener i brønnstrømmen.

- Ideen er foreløpig på laboratoriestadiet. Men om ideen noen gang kommer i produksjon vil det være et stort steg, sier Abolghasemi.

- Det føles veldig bra. Jeg har ikke vært offshore før. Så jeg ser veldig frem til dette. Jeg håper å lære mye om oljeplattformen og bli kjent med ulike type jobber og folk som jobber der.

Ifølge juryen hadde alle finalistene vært gode vinnere av konkurransen. Felles for de to vinnerne er at de tar for seg utfordringer som er velkjente for olje- og gassindustrien.

- Det er et stykke fram til ideene kan settes ut i livet, men det er jo nettopp det innovasjon handler om - og se mulighetene som ligger framfor oss, skriver juryen i sin begrunnelse.

Gjennom konkurransen kan alle studenter ved norske studiesteder, eller norske studenter i utlandet, levere inn inntil én A4-side som beskriver en idé som kan bidra til en forbedring med hensyn på effektivitet, sikkerhet, lønnsomhet eller miljø for olje- og gassindustrien.

En fagjury vil velge ut tre finalister som får presentere ideene sine under innovasjonskonferansen Godt tenkt! denne høsten. Finalistene vil få veiledning om hvordan ideene kan foredles og videreutvikles. Vinneren eller vinnerne får en reise til Edvard Grieg-plattformen.

Bidragene vil bli vurdert etter potensialet i ideen og i hvor stor grad den kan representere en forbedring. Evnen til å tenke nytt verdsettes, og også ideer som ikke er teknologisk gjennomførbare i dag vil bli bedømt.

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 0720


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: