Mandag 29.11.2021 - Uke 48

Samarbeidspartnere

Det anerkjente tidsskriftet Nature skal for første gang avholde en konferanse i Norge. På agendaen står mineraler og materialer for en grønn energifremtid.


530x352 Tor GrenneTor Grenne og hans kolleger gjorde et sensasjonelt funn som har gitt store ringvirkninger for Norge. Blant annet legger tidsskriftet Nature i september en konferanse til Trondheim. Foto: Gudmund Løvø/NGU

11. – 13. september arrangerer tidsskriftet Nature en konferanse i Trondheim i samarbeid med Norges geologiske undersøkelse (NGU), NTNU og SINTEF. Dette er først gangen det anerkjente tidsskriftet holder konferanse i Norge.

Global økning i etterspørselen etter fornybar energi og et raskt skifte mot enda mer avansert teknologi, driver fram et økt behov for integrert forskning på hele verdikjeden, fra utvinning av mineraler, til gjenvinning og resirkulering.

Konferansen ønsker blant annet å gi svar på hvilke mineraler og materialer som vil inngå i framtidas smarte løsninger for grønn energi og høyteknologi, og hvordan det er mulig å kombinere disse behovene med en bærekraftig utvikling.

Noe av bakgrunnen for at Nature valgte å legge den prestisjetunge konferansen til Norge skal være de unike funnene som ble gjort i gruveområdene på Løkken i Trøndelag.

NGU-forsker Tor Grenne var med på det internasjonale forskningsteamet som kan ha påvist verdens eldste spor av liv i Canada. Grenne bidro blant annet med prøver og innsikt fra bergarter fra Løkken som skal ha fungert som en nøkkel for å forstå hvordan de dårligere bevarte strukturene i Canada ble til.

LES OGSÅ: Lite funn ga uante konsekvenser

Forskningen har fått stor medieoppmerksomhet og var fjorårets mest leste artikkel i Nature.

Mer informasjon om konferansen

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

200 ledige stillingerb

 

200 Fortell om din forskning


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: