Lørdag 31.10.2020 - Uke 44
logo   144 000 besøkende i 2019

Samarbeidspartnere

Marie Kløve Keiding er årets vinner av geoforskning.nos formidlingskonkurranse med sitt bidrag om jordskjelv i Norge.


530x485 marie

Marie Kløve Keiding, forsker ved Norges geologiske undersøkelse (NGU), er vinner av vår formidlingskonkurranse. Hun vant med bidraget «Norge ristes i fundamentet sitt».

Her er juryens begrunnelse:

Marie Kløve Keiding har levert et bidrag som er informativt og lettleselig med god språklig flyt. Illustrasjonene er varierte, klare og relevante.

Temaet Keiding tar opp er samfunnsaktuelt. Geofarer representerer den største faren for naturkatastrofer i Norge. For leserne kan det være interessant å lese om et tema som ikke kun skjedde langt tilbake i tid, men som er aktuelt den dag i dag – fremtidige jordskjelv i Norge vil komme.

Keidings bidrag er også aktuelt fordi tematikken blir tatt opp i den kommende spillefilmen «Skjelvet» - en film artikkelforfatteren også refererer til i begynnelsen og slutten av teksten.

Juryen satte også pris på Keidings tilbakeblikk på historiske skjelv i Norge.

Dette er en tekst som kan fremme allmennhetens interesse for fagfeltet (geologi og geofysikk), og Marie Kløve Keiding er en verdig vinner av formidlingskonkurransen.

Vi gratulerer!

Les vinnerbidraget her
Se alle bidragene til konkurransen her

Konkurransen ble arrangert av geoforskning.no i samarbeid med landets geofaglige institutter og Aftenposten Viten for fjerde året på rad.

Målet for konkurransen å oppmuntre landets geofaglige forskningsmiljøer til å formidle forskningsresultater til omverdenen. Et forskningsprosjekt er som kjent ikke avsluttet før det er formidlet.

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 Ikke veldig spesifikt


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: