Mandag 29.11.2021 - Uke 48

Samarbeidspartnere

UiB-forsker Christian Eide ble tildelt prisen Early Career Award av Journal of the Geological Society for sin artikkel om magmatisme på Øst-Grønland.


530x414 eidePostdoktor Christian Haug Eide vant den gjeve prisen Early Career Award som deles ut av Journal of the Geological Society. Foto: Christian Haug Eide

Postdoktor Christian Haug Eide ved Institutt for geovitenskap ved Universitetet i Bergen (UiB) har blitt kåret som vinner av prisen Early Career Award som deles ut av Journal of the Geological Society.

Eide ble tildelt prisen for artikkelen om magmatiske intrusjoner på Øst-Grønland.

Lenke til forskningsartikkelen

Les artikkelen på norsk her

Eide og hans kolleger reiste opprinnelig til Øst-Grønland for å studere de sedimentære bergartene, men kjente til at det også fantes magmatiske bergarter i området.

- Då vi flaug forbi klippene i helikopteret skjønte vi med ein gong at vi samla inn eit datasett som er heilt i verdensklasse for å forstå magmatiske intrusjonar, forteller Eide.

Forskningen gir et innblikk i hvordan sedimentologien styrer magmatiske intrusjoner i sedimentære bassenger.

I en fjordarm ved Scoresby Sund-fjorden på Grønland har de studert sedimentære avsetninger av jura alder som tilsvarer Båt-gruppen. Avsetningene utgjør store olje- og gassreservoarer på Haltenbanken utenfor Midt-Norge.

530x353 Hurry inlet view redUtsikt nordover i fjordarmen Hurry Inlet på Øst-Grønland. Intrusjonene står frem som mørke lag i fjellsiden. Foto: Christian Haug Eide

- Det å få ein slik pris viser jo at vi arbeider med gode data og moderne metodar i eit fagfelt som er spennande, og vi har bare så vidt begynt. Det kjem til å komme mykje spennande resultat om dette temaet frå oss, lover Eide.

Postdoktoren er for tiden involvert i tre forskningsprosjekter innenfor henholdsvis landskapsutvikling og sedimentasjon med Barentshavet som studieområde, en videreføring av studier av magmatiske intrusjoner i sedimentære basseng, samt geofarer og landskapsutvikling på Vestlandet.

Prisen består av et diplom, samt to års medlemskap i the Geological Society of London og vil bli delt ut i London i mars.

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

200 ledige stillingerb

 

200 Fortell om din forskning


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: