Onsdag 28.10.2020 - Uke 44
logo   144 000 besøkende i 2019

Samarbeidspartnere

Asgeir Kydland Lysdahl, Erlend Sørmo og Erik Endre ved NGI er vinnere av geoforskning.nos formidlingskonkurranse med sitt bidrag om alunskifer.


530x248 Lysdahl Sørmo EndreAsgeir Kydland Lysdahl (førsteforfatter), Erlend Sørmo og Erik Endre er vinnere av geoforskning.nos formidlingskonkurranse. Foto: NGI

Asgeir Kydland Lysdahl (førsteforfatter), Erlend Sørmo og Erik Endre ved Norges Geotekniske Institutt er vinnere av vår formidlingskonkurranse. De vant med bidraget "Alunskifer er bergartenes sorte får".

Her er juryens begrunnelse:

Lysdahl, Sørmo og Endres bidrag var artikkelen med størst samfunnsrelevans.

Forskningen de beskriver kan spare samfunnet for store kostnader i tillegg til å forebygge helseskader så vel som skader på bygninger. De har et svært tydelig budskap med god forklaring av fagterminologien.

Forfatterne har klart å popularisere emnet og lar språket løpe lett slik at de fleste lesere kan forstå hva det dreier seg om uten at det blir banalt.

Temaet har ikke bare høy samfunnsrelevans, men er dessuten svært interessant å lese om.

Dette var en lærerik og godt skrevet artikkel, og Lysdahl, Sørmo og Endre er verdige vinnere av geoforskning.nos formidlingskonkurranse.

Vi gratulerer!

Les vinnerbidraget her

Se alle bidragene til konkurransen her

Konkurransen ble arrangert av geoforskning.no i samarbeid med landets geofaglige institutter og Aftenposten Viten for andre året på rad.

Målet for konkurransen å oppmuntre landets geofaglige forskningsmiljøer til å formidle forskningsresultater til omverdenen. Et forskningsprosjekt er som kjent ikke avsluttet før det formidlet.

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 Ikke veldig spesifikt


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: