Tirsdag 13.4.2021 - Uke 15

Samarbeidspartnere

Geomytologi, en betydningsfull bergart fra Brevik, debatt om sedimenter, olje i Barentshavet og årets søkertall til geofagene. Her er de fem mest leste sakene i april.


530x549 steinkule dagbladet konkresjon tullenytt"GEO-MYTHBUSTER": Terje Solbakk oppklarte myter og feiltolket geologi med eksempel fra en artikkel på Dagbladet.no. Skjermdump fra dagbladet.no

Her er de fem mest leste sakene i april:

1. Myter, geologi og nyheter

Mytologi har forklart geologiske fenomener i årtusener mens moderne geovitenskap har bidratt til en mer korrekt forståelse. Noen aviser henger dessverre ennå igjen i middelalderen.

2. Norges viktigste bidrag til geovitenskapen

En bergart fra Brevik endret geovitenskapen for alltid, skriver Jørn Hurum.

3. Sedimentene og fossilene gir svar

Løseth et al. legger frem et mangesidig geologisk rammeverk av feilaktige hypoteser. Dette hadde ikke skjedd dersom de hadde sett på sedimentene og fossilene i mikroskop.

4. Vanskelig å bortforklare olje

EM-data indikerer en mulig hydrokarbonforekomst av betydelig størrelse i Hammerfestbassenget. Men kan anomalien ha andre geologiske forklaringer?

5. Fallet fortsetter for geofagene

Antall førstevalgsøkere til geofaglige studier i Norge fortsetter å falle. Siden i fjor er antallet redusert med 40 prosent.

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

 

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 Skuffet


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: