Torsdag 23.9.2021 - Uke 38

Samarbeidspartnere

Ytringsfrihet i klimadebatten, "svevende" flyttblokker, bachelorstudent påviste feilaktige tolkninger, en brønnpark på tegnebrettet og oppstart av et nytt konsortium. Her er de fem mest leste sakene i november.


530x414 HumlumPOPULÆR SAK: Vi har behov for mer ytringsfrihet innen klimadebatten, skrev Ole Humlum i et blogginnlegg. Foto: Halfdan Carstens

Her er de fem mest leste sakene i november:

1. Ytringsfrihet og klimadebatt

Vi har behov for mer ytringsfrihet innen klimadebatten, skriver Ole Humlum.

2. Svevende flyttblokker

Media plukker stadig opp tips om små og store merkverdigheter ute i naturen, ofte av geologisk opphav. Den svevende flyttblokken NRK meldte om fra Åseral er flott, men slett ikke uvanlig.

3. Bachelorstudent påviste feiltolkninger

En bachelorstudent ved UiO oppdaget mulige feilaktige tolkninger i to forskningsartikler publisert i anerkjente tidsskrifter.

4. Unik brønnpark på tegnebrettet

En rekke norske forskningsmiljøer planlegger å bygge en brønnpark for å øke forståelsen for væskestrøm i oppsprukket grunnfjell.

5. Nytt konsortium for økt kunnskap om Barentshavet

Et nytt konsortium ved Universitetet i Stavanger vil forbedre vår kunnskap om bergartene i Barentshavet ved å undersøke brønndata og kjerneprøver med state-of-the-art teknologi fra bergverksindustrien.

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

200 ledige stillingerb

 

200 Fortell om din forskning


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: