Torsdag 29.7.2021 - Uke 30

Samarbeidspartnere

 530x397 gjdslingPOPULÆR: Vår artikkel om NIVAs prosjekt som kartlegger miljøkonsekvensene ved dumping av gruveavfall i norske fjorder topper listen over mest leste saker.

Nettavisen geoforskning.no ble lansert 1. november 2011, og passerer i disse dager  5 000 besøkende. Våre lesere har gjennom de to siste månedene blitt presentert for en bredt spekter av hva (og hvem) som rører seg innen de geofaglige forskningsmiljøene.

Blant de ti mest populære sakene finner vi hele tre studentoppgaver. Temaer som CO2-lagring, lagring av gruveavfall i norske fjorder, dyphavsprosesser og -ressurser, magmatisme og masseutryddelser har også engasjert leserne denne høsten.

Her følger de ti mest leste sakene på geoforskning.no i 2011:

1. Trygg deponering i norske fjorder?

Det finnes i dag 23 gruvedeponier i norske fjorder, og mange flere kan tilkomme i fremtiden. NIVA undersøker miljøkonsekvensene av to norske sjødeponier.

Les mer om NIVAs prosjekt her

2. Studerer kvartærgeologisk kjempe

Karoline Wallsten undersøker Nordsjøvifta, et enormt viftekompleks fra de kvartære istidene.

Les mer om hennes masteroppgave her

3. Vil lagre CO2 i Skagerrak

Et ambisiøst forskningsprosjekt undersøker muligheten for å fange, transportere og lagre ti millioner tonn CO2 i året i Skagerrak og Kattegat.

Les mer om prosjektet her

4. Undersøker sedimenter anriket på uran

Masterstudenten Katrine Fossum er med på et forskningsprosjekt som undersøker potensielt uranholdig grunnvann i sentral-Tanzania.

Les mer om Fossums masteroppgave her

5. Framtidsrettet forskningsstrateg

Forskningsdekan og geolog Anders Elverhøi har en stor ambisjon. Han vil gjøre Universitetet i Oslo ledende på energiforskning over de neste ti årene.

Les mer om Anders Elverhøi her

6. Undersøker en ordovicisk massegrav

Den friluftsinteresserte geologistudenten har vært heldig. Hun skriver sin masteroppgave på en helt spesiell geologisk forekomst i Oslofeltet.

Les mer om "massegraven" her

7. Fascinert av fjell: En bokanmeldelse

Til tider morsom. Inn i mellom spennende. For det meste interessant. I høyeste grad opplysende. I all hovedsak velskrevet.

Les bokanmeldelsen her

8. Dødsårsaken kan være kartlagt

90 prosent av alle arter på jorda døde brått ut i overgangen mellom perm og trias. Ny forskning peker på De sibirske trappene som sannsynlig årsak for masseutryddelsen.

Les artikkelen her

9. Fem nye år med fremragende forskning

Fem år gamle Senter for geobiologi ved Universitetet i Bergen ble nylig evaluert og har fått fem nye år til å fortsette forskningen.

 Les mer om hva forskerne på senteret gjør her

10. Undersøker magmatisme

Et tverrfaglig forskningsprosjekt har gjort geofysiske og geokjemiske undersøkelser ved Ægirryggen i Atlanterhavet. Målet er å forstå årsaken til den voldsomme, undersjøiske vulkanismen i dette området.

Les hele saken her

 

530x387 kf avsetningerPOPULÆR: Sakene som omhandler masterstudenter har vist seg å være svært populære blant leserne. Tre av de ti meste leste sakene siden lansering forteller om studenter og deres masteroppgaver. Masterstudent Katrine Fossum fra Institutt for geofag ved Universitetet i Oslo på bildet.

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

 

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 Om 20 år


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: